spot_img

Egy erős Rally3-as mezőnyben próbálkoznak

Hirdetés

Orosz Zsolték nagyon izgatottan várták életük első Rally3-as versenyüket és erre megfelelően fel is készültek. Az ötödik gyorsasági szakaszig minden rendben volt, de azon a gyorsaságin a féltengely feladta a harcot, így kiállni kényszerültek. 

Hol láthattuk eddig Orosz Zsoltot versenyezni?

Eddigi pályafutásunkat leginkább sprint és a szlalom versenyeken töltöttük, de megfordultunk már tavaly a Vértes Ralin is – kezdi a visszaemlékezést Orosz Zsolt. – Ezek előtt részt vettünk a Bornapi Ezerjó Kupán és még egyéb átlagtartó versenyeken is.

A PSZA Motorsport sokat segített a versenyre való felkészülésben?

A PSZA Motorsport csapata nagyon sokat segít az adminisztratív dolgokban, most alkatrészekben is segítettek és sok jó tanácsot is adtak a srácok.

 

Halljuk mi történt veletek a verseny folyamán?

Nagyon izgatottan vártuk ezt a versenyt, készültünk rá rendesen, de mindig van egy apró kis nüansz, ami keresztülhúzza a célba érést. Tavaly például a generátor új csavarja miatt estünk ki, “eltörött “, most a féltengely adta fel a harcot, de hála isten csak az ötödik gyors vége felé, így azért autóztunk is elég sokat.

Aztán a féltengely keresztülhúzta a számításaitokat… A technikai hibát leszámítva, hogyan értékelnéd a versenyeteket?

Hogyan értékelném a versenyünket? Na nézzük csak! Gyakorlatilag olyan erős a mezőny, hogy már annak is nagyon örülünk, hogy megyünk. Szerintem első Rally3-as versenyhez képest, számunkra ismeretlen pályákon, jól sikerült a bemutatkozás. Először csak tapogatózva, aztán kicsit gyorsítva mentünk, – ameddig tudtunk – , szerintem az értékelés egy erős hármas alá, de nem is ez a legfontosabb, hanem, hogy ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, mint versenyzők és a szervizparkban is jó volt a hangulat.

Milyen tervek vannak még a versenyzéssel kapcsolatban az idei évben?

Szeretnénk az idei évben megpróbálni minden Rally3-as futamon elindulni és lehetőleg célba érni! Reméljük mind egészségügyileg, mind anyagilag, fizikálisan és persze nem utolsó sorban autóval is bírni fogjuk.

Végezetül köszönöm a családnak a támogatást a hobbimhoz. Köszönöm a Halmai és Székely Jármű Kft.-nek a javításban és a hely biztosításában a lehetőséget. A szervizeseink fáradhatatlan hozzáállását, név szerint: Lipták Sándor, Mészáros Attila, Kasza Zoltán, Búzas Gyuszi, Pazsitka Csabi, Kocsis Ricsi “Nyúl”, Gelmár Mária és Szöllősi Rozi, akik nagyon sokat segítettek a szállás foglalásban, az adminisztratív munkában és a nagyon finom kajákban.

Remélem még sok versenykilométert meg tud tenni a kis csapatunk, a három Ladával.  Varga Csaba, Tóth Miklós, Pazsitka István, Taky Zoltán és a navigátorom Tóth Norbert Dániel és jó magam. Nekik is köszönöm a sok segítséget, lelki támogatást.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img