WTCR: Megtalálták Michelisz Norbert utódját

Michelisz Norbert, 2019 túraautó-világkupa (WTCR) bajnoka a #NextMichelisz-program keretein belül igyekezett megtalálni azt a tehetséges szimulátorost, aki hozzá hasonlóan a számítógép mögül a világ élvonalába juthat autóversenyzőként.

A tudományos alapokra is helyezett kiválasztási folyamatban öt szimulátoros vett részt, aki a #NextMichelisz első szakaszából, a tavasszal rendezett Hungaroring E-sport Bajnokság ötfordulós szezonjából került a program döntőjébe. Az online bajnokságot a RaceRoom Racing Experience nevű platformon bonyolították le, amely a WTCR hivatalos szimulátora, és a valódi versenyautók élethűen modellezett virtuális változatai szerepelnek benne – írja az Index.

A teljesen ingyenes online bajnokságra bárki benevezhetett, az egyetlen feltétel az volt, hogy magyarnak kellett lennie. A RaceRoom történetének legsikeresebb nemzeti sorozata lett belőle, miután 4467-en vettek részt a selejtezőkön. Közülük 39-en jutottak be a bajnokságban legalább az egyik fordulóba, végül az öt legjobból választották ki a győztest.

A “következő Michelisz” az Eurosport szakkommentátora, Báldi Gergő lett, aki így jövőre az M1RA színeiben el is indulhat a WTCR-ben.

Comments are closed.