spot_img

WRC: Herczig Norbiék indulnak a Portugál Rallyn

Hirdetés

Herczig Norbert és Ferencz Ramón indul a rali-világbajnokság következő versenyén, a május 20-23. között zajló Vodafone Rally de Portugal-on – jelentette be a Skoda Rally Team Hungaria.

A Skoda Rally Team Hungaria párosa a Portugál Rallyt arra használja fel, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az ERC idei kiírására. 

“A partnereinknek köszönhetően egy Magyarországon egyedülállónak mondható tesztprogrammal tudunk részt venni az Európa-bajnokságon. Ezt a programot elkezdtük március közepén, és folytatódott volna az Azori-szigeteki versenyre készülve. Amikor kiderült, hogy a nyitófutam más időpontra kerül, akkor jött az ötlet, hogy a Portugál Rally remek felkészülés lenne, nemcsak a soron következő lengyel és lett versenyre, hanem a szeptember végi Fafe Rallyra is” – mondta Herczig Norbert.

A portugáliai vb futam pályái részben azonosak lesznek az őszi Fafe Rally gyorsasági szakaszaival. Ennek előnyeit is ki akarja használni a csapat, valamint a nagyon nehéz, murvás világbajnoki gyorsaságikon nagyon sok versenykilométert tud megtenni a páros.

„Az egyik legnehezebb verseny a Portugál Rally, 13 gyorsaságival, 346 gyorsasági kilométerrel, köztük olyannal, ami 38 kilométer hosszúságú. Itt már maga a pályafeldolgozás is heroikus munka lesz. Két alkalommal mehetünk végig a pályákon és két napunk lesz rá, hogy a 346 versenykilométer valamennyi kanyarját feldolgozzuk” – tette hozzá Herczig Norbert.

A SKODA Rally Team Hungaria és a Topp Cars első közös versenye lesz a Portugál Rally, és ez remek alkalom, hogy ne csak a teszteken, hanem egy nagyon hosszú, és roppant nehéz versenyen is még jobban összecsiszolódjon a szervizcsapat és a versenyzőpáros.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img