WRC

WRC-csapatok: M-Sport Ford World Rally Team

A gyári Ford-csapat korábbi pilótája, Malcolm Wilson alapította az M-Sportot, amelynek célja, hogy új életet leheljen a Ford rali-programjába.

Az olyan korábbi világbajnokok, mint Colin McRae, Carlos Sainz és Marcus Grönholm számos rali győzelmet arattak a Ford (Focus) volánja mögött. Később Jari-Matti Latvala és Mikko Hirvonen újabb győzelmeket ért el a Forddal, de a Ford klasszikus, gyártói értelemben véve 2012-ben kivonult a rali-világbajnokságról.

Majdnem 5 évet kínlódtak végig, amíg Sebastien Ogier érkezésével egy nagyobb összeg is a csapathoz érkezett, aminek a végeredménye 2017-ben egy bajnoki cím lett az újgenerációs Fiestának köszönhetően.

A sikeren felbuzdulva a Ford nagyobb elánnal szállt be az M-Sport-ba, Ogier pedig újabb bajnoki címet ünnepelhetett 2018-ban, majd elhagyta az istállót a Citroen kedvéért, amivel nagyjából be is dőlt az M-Sport.

A csapat Ogier távozása óta csak árnyéka önmagának, a francia 2018-as távozása óta győzelmet sem szereztek, mindössze 5 harmadik hely, amit fel tudnak mutatni.

A 2021-es évnek sem a legacélosabb felállással mennek neki, Gus Greensmith, Teemu Suninen és Adrien Fourmaux lesznek az M-Sport Ford WRT csapatának pilótái, miután Esapekka Lappi szolgálataira nem tartanak idényt.

M-Sport Ford 2021

Kíváncsi vagy a többi csapatra? Íme!

Toyota Gazoo Racing World Rally Team
toyotayariswrc2021 4

Hyundai Shell Mobis World Rally Team
hyundai 21 8

Comments are closed.