Végig harcban voltak a bajnoki címért

Vincze Ferencnek és Bacigál Igornak még az utolsó versenyen is minden esélye megvolt a címvédésre, bár köztudomású, hogy Ferikének nem ez a kedvenc talajtípusa. A páros mindent megtett a Mikulás Ralin a jó eredmény elérésének az érdekében, de a technika ördöge újra kifogott rajtuk. 

Mennyi esélyt adtál magatoknak a címvédésre a verseny előtt?

– Adtam magunknak esélyt, nyilván éreztük, ahogy Nyíregyházán kiestünk az nekünk nagyon nagy pontveszteség volt és ezáltal tizenegy pontos lemaradásban voltunk Hadik Andrisékkal szemben – kezdi a beszélgetést Vincze Ferike. – Természetesen nem mi voltunk a legnagyobb esélyesek az utolsó futam előtt. Azért nagy önbizalommal álltunk neki és bajnokok szerettünk volna lenni. Gondoltuk, hogy ez a hátrány még nem ledolgozhatatlan, de sajnos nem így történt. 

Van annak valami oka, hogy nem tartoznak a kedvenceid közé a murvás versenyek?

– Egyre jobban megkedvelem a murvás versenyeket. Azt nem szeretem benne, hogy ez a veszprémi murva azért eléggé gyilkolja a technikát. Meg azért elég kevés murva kilométert megyünk mi, alig-alig van itthon murvás verseny. Eddig amiken elindultunk, szinte mindegyiken kiestünk… Ennek ellenére nagyon nagy élmény murván menni, ha több ilyen jellegű verseny lenne, biztosan jobban bele tudnánk rázódni. 

Mi történt veletek ezen, a nagyon gyorsan lezajló versenyen?

– Nem jól kezdtük a versenyt. Verseny előtt elég keveset tudtunk tesztelni, de azt is más jellegű szakaszon. Ez az első gyorsaságin jött ki, hogy beállítási problémáink vannak, valamint én is nagyon tapogatózva mentem, így sokat veszítettünk. Majd a második gyorsaságitól végig olyan műszaki hibánk volt, amit nem tudtunk megjavítani. A váltónál volt egy olyan szenzor probléma, ami többször megszakította a gyújtást, akkor is, amikor nem váltottunk. Rengeteg időt vesztettünk, valamint fejben is kicsit szétszedett minket. 

A verseny végére kezdtél belejönni a murván való versenyzésbe és az abszolút ötödik helyen értetek célba. Mi kell ahhoz a jövőben, hogy ezen a talajtípuson is versenyképesek legyetek?

– Úgy gondolom, hogyha nincs ez a technikai hiba, akkor végig versenyképesek tudtunk volna lenni. Sajnos most ez egy ilyen év volt. Többet kell murván gyakorolnunk, aszfalthoz képest én még el vagyok maradva ettől a talajtípustól. Itt nem vagyok annyira magabiztos, de gyakorlat teszi a mestert. Kilométereket kellene rajta gyűjteni és akkor jobbak tudnánk lenni. 

Csalódott voltál, hogy nem sikerült a címvédés? Mi lehetett az oka az év végi gyengébb eredményeknek?

– Picit csalódott voltam, de nem is azért, hogy nem jött össze a címvédés, hanem azért, mert ebben az évünkben több is lehetett volna. Mi voltunk az egyedül pilóták az élmezőnyből, akik nem követtek el nagyon nagy hibát. Szinte folyamatosan, egész évben az öt versenyből hárman is technikai problémánk volt. Ha ezek nem lettek volna, akkor végezhettünk volna jobb helyen. Mivel technikai sport, ez benne van. Most sajnos egy ilyen évünk volt. Reméljük jövőre ettől csak jobb lehet. 

Most az év végén hogyan látod a helyzetet, mit hozhat számotokra a 2021-es esztendő?

– Nagyon nem látjuk még a 2021-es esztendőt. Idén sem volt túl rózsás a helyzetünk, így a jövőre vonatkozóan most még nem tudnék konkrét dolgokat mondani, térjünk vissza erre a kérdésre februárban! 🙂 Szeretnék még versenyezni, de ahhoz komolyabb hátteret kellene összeszednünk, mint ami az idei évben volt. 

Köszön a családomnak és a támogatóimnak, hogy ezekben a kicsit nehezebb időszakokban is mellettünk állnak. Reméljük, hogy 2021-ben kicsit jobb teljesítménnyel meg tudjuk hálálni. 


Comments are closed.