spot_img

Kezdésnek nem volt rossz

Hirdetés

A múlt hétvégén rendezett Orfű Ralin a Rally2-es mezőnyben az abszolút ötödik helyezést és mellé egy kategória ezüstöt sikerült elérnie a Várnai Dávid – Szabó Tamás párosnak. Kezdésnek nem volt rossz ennyi kihagyás után, de azért még elég sok maradt benne, mondta a verseny után Dávid. 

Nagyon szépen felöltöztettétek az autót az idei szezonra!

Igen, idén kapott egy új dekort, így már van egy kis versenyautós kinézete – kezdi mosolyogva a beszélgetést Várnai Dávid.

A dekorozáson kívül mihez kellett még hozzányúlni az autón a holtszezonban?

Igazából amit a Mikulás Ralin elrontottunk rajta, azokat a sebeket csinálgattuk a bajnokságmentes időszakban. Nagyon semmihez nem nyúltunk, a váltó esett át egy nagyobb revízión.

Az Orfű Ralival kezdődött az idei Rally2-es szezon. Mennyire szeretitek ezeket a pályákat?

Szeretem a mecseki pályákat, szóval valamilyen szinten vártuk a 2021-es szezont.

Az első körben mintha nem lettetek volna eléggé összeszedettek, a következő három szakaszra viszont sikerült gyorsulnotok. Mi volt az oka az álmoskás kezdésnek?

Igen, kicsit berozsdásodtunk, sajnos rengeteg volt a kihagyás, gyakorlatilag tavaly egy Vértes Ralin mentünk végig, illetve tesztelni sem tudtunk. Az első három gyors után kezdtünk kicsit feléledni, de valamiért nem volt meg bennünk az a “hú de most nagyon odatesszük magunkat” érzés. Jó volt, élveztük, jól szórakoztunk, levezettük a hétköznapi stresszt, ez volt a fontos számunkra. 

Az abszolút helyezéssel azért gondolom elégedettek vagytok?

Az abszolút ötödik helyezéssel azért annyira nem voltunk elégedettek, lehetett volna jobb is, de kezdésnek nem volt rossz. 

Hogy érzed mennyi maradt még bennetek, amit a következő versenyeken elő tudtok még húzni?

Úgy gondolom, hogy gyorsulni fogunk, sokat számított ez a durván 80 km-es orfűi versenytáv. Az autónkra kellene egy normális futómű, meg pár cucc, amitől ütősebb lenne, de vannak fontosabb dolgok is az életemben. Ez számomra egy hobbi, tehát ésszel, de haladni fogunk.

Köszönjük szépen GyurikaMoooo-nak az autó felkészítését, a szervizt és mindenkinek, akik ott voltak velünk a hétvégén.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img