spot_img

VÁR RÁNK A BAJNOKSÁG! – Takács István

Hirdetés

Vár ránk a bajnokság sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. Szerkesztőségünk most is lehetőséget adott a kisebb kategóriák, bajnokságok versenyzőinek is, hiszen Ők is a Magyar Ralisport egyenértékű szereplői a nézők számára! A mai részben Takács Isvánt szólaltattuk meg.

Hogyan összegeznéd a tavalyi éveteket?

– Sziasztok! Először is szeretném megköszönni a lehetőséget a RallyFeeling.hu-nak! Nekünk még nem volt tavalyi, vagy korábbi évünk. Teljesen kezdők vagyunk. Rally szakágban az idei lesz az első próbálkozásunk. A tavalyi év az autó építéséről és az SP rendszám megszerzéséről szólt. Nagyon összetett feladat volt, de sikerrel vettük az akadályokat. Korábban szlalomoztunk, rally edzésekre jártunk, FRT futamokon mentünk és pályanapokon is mentünk.

Sikerült megfelelően felkészülni az idei szezonra?

– Az autónk tulajdonképpen rajtkész állapotban van. Mi még korántsem. Sokat kell még tanulni ezt az autót. Igaz hogy három éve ezt használjuk alkalmanként, de főleg pályanapokon. Ralihoz nem is hasonlítható körülmények között. Előtte pedig a rally edzéseken fronthajtású autóval mentünk. Mostani autónk egy BMW E36 320i. Édesapám fog nekem navigálni. Egyenlőre a versenyzésünkhöz szükséges felszerelés (homolog sisak, overál..) beszerzése van folyamatban. Meló után, esténként, hétvégén járunk ki ismeretlen szakaszokra, gyakoroljuk az itiner írást és visszamondást. Idővel majd belejövünk. Szerintem kezdőként egész ügyesen készülünk a szezonra, az autót is elég jónak gondolom.

Milyen tervek fogalmazódtak meg benned 2021-re?

– Az idei év tanulóév lesz számunkra. Rally3-ban fogunk menni. Ahogy az anyagi lehetőségeink és a jelenlegi koronavírus helyzet engedi, minél több futamon szeretnénk indulni. Viszonyítási alapunk nincs, így semmilyen elvárásunk sincs magunkkal, vagy az autóval szemben. Leglényegesebb számunkra, hogy minden megkezdett versenyünkön célba érkezzünk!

Nehezebb volt támogatókat találni a koronavírus miatt?

– Sajnos azt kell mondjam, jelenleg csak saját magunkat támogatjuk egyenlőre, ez egy családi projekt, de nyitottak vagyunk a lehetőségek megragadására!

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img