VÁR RÁNK A BAJNOKSÁG! – Siska Ricsi

Vége a téli álomnak, talán lassan ki is tavaszodik és elkezdődnek kis hazánkban a rali bajnokságok. Sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. Szerkesztőségünk most is lehetőséget adott a kisebb kategóriák, bajnokságok versenyzőinek is, hiszen Ők is a Magyar Ralisport egyenértékű szereplői a nézők számára! A harminckilencedik részben Siska Ricsit szólaltattuk meg.

Hogyan értékelnéd egy pár mondatban a tavalyi versenyzéseteket?

– Tavaly egy versenyen és egy edzésen tudtunk részt venni, mivel az autó sajnos csak év végére lett menetkész, mindkét eseményen kilométergyűjtés céljából indultunk el. A tapasztalatgyűjtés megkezdődött, de még rengeteget kell mennünk! 🙂

Számotokra melyik volt a 2017-es év legjobb/legsikeresebb versenye?

– Lábatlanon mindig élmény menni, ez nekünk tulajdonképpen hazai pálya, inkább csak az idővel és magunkkal küzdöttünk, de így is jól éreztük magunkat és közben szurkoltunk Janovich Roliéknak, akik pont előttünk rajtoltak, ők nagyon jó időket mentek folyamatosan.

Az év legnagyobb “kalandja”?

– A tavalyi év legnagyobb kalandjának mindenképp a motorház lerepülős esetet említeném, egyszerűen sok volt a szünet, mi pedig mikor végeztünk az alap átnézéssel csak méláztunk, majd rögzítetlen motorházzal rajtoltunk el, amit kb. a rajt után 200 méterrel el is hagytunk!

Tervek az idei évre?

– Idén kb. négy MARB verseny van betervezve az Északi Régióban, valamint szeretnénk egyet előfutni a nagyok előtt, ez pontosan még nem dőlt el melyik verseny lenne. Pluszban megszeretném magam ajándékozni egy típus idegen autó bérlésével egy FRT versenyre. A tervekhez hozzátartozik, hogy tegnap futómű állításon kiderült, teljesen kuka a bölcső a kocsi alatt, így mint mindig, most sem indul egyszerűen az év… De minden erőnkkel azon vagyunk, hogy Borsodnádasdon ott tudjunk lenni és szeretnénk most minél előrébb végezni már a mezőnyben.

Mit vársz az átalakulóban lévő rali bajnokságoktól?

– Nekem szimpatikus az idei MARB bajnokság tervezete és nagyon örülünk, hogy megkaptuk a nevezési támogatást! Nagyon nagy segítség nekünk, konyhapénzből versenyzőknek…

Köszönöm ismét a RallyFeeling.hu-nak a lehetőséget és mindenkinek, aki egy picit is hozzátesz, hogy vasárnap rajthoz tudjunk állni!

Comments are closed.