spot_img

VÁR RÁNK A BAJNOKSÁG! – Pócs Patrik

Hirdetés

Vár ránk a bajnokság sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. Szerkesztőségünk most is lehetőséget adott a kisebb kategóriák, bajnokságok versenyzőinek is, hiszen Ők is a Magyar Ralisport egyenértékű szereplői a nézők számára! A mai részben Pócs Patrikot szólaltattuk meg.

Hogyan összegeznéd a tavalyi éveteket?

– Nagyon jól indult a 2020-as évünk, egy álmom vált valóra azzal, hogy az autóba belekerült egy 1.6 köbcentis Laca féle A -s motor, amit Czékmány Norbi barátomtól vásároltam meg. Hibátlanul működött, tette a dolgát. Ennek köszönhetően a versenyek minden egyes percét élveztem. A szezon végére azonban sikerült a motor lelkét is kihajtanom, mert adódott egy kis technikai probléma, de én ennek ellenére tovább hajtottam az autót, így az utolsó kettő versenyen már nem tudtam részt venni.

Sikerült megfelelően felkészülni az idei szezonra?

– A felkészüléssel semmi probléma nem volt. Igaz a versenymotort nem sikerült megjavítani, ezért a gyári motor került vissza az autóba. Az autó kapott egy zsír új 1-es tolókerekes váltót. Úgy tűnik, most minden problémamentesen működik.

Milyen tervek fogalmazódtak meg benned 2021-re?

– Nagy szívfájdalmam, de az idén csak egyszer láthattak a pályán, pontosan március 14-én, Kunmadarason versenyeztünk. Az autó eladásra kerül, mert más magánéleti céljaim is vannak és a kettő együtt, támogatok nélkül, nem megy. Viszont a ralizásról nem mondok le végleg, csak egy kis szünetet tartok. Ezúton is üzenem a velünk szimpatizálóknak, hogy köszönöm a sok biztatást, amit tőletek kaptam és nem utolsó sorban a családomnak, barátaimnak a sok támogatást. Értetek és persze az élményért még visszatérek, ha isten is úgy akarja.

Nehezebb lett volna támogatókat találni a koronavírus miatt?

– Támogatóm a családom és barátaimon kívül sosem volt. Próbáltam keresni, de sikertelenül. A koronavírus miatt meg sem próbáltam, mert úgyis felesleges köröket futottam volna.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img