Van még bizalom! Autóban, csapatban és magukban is!

Ha nem hátráltatja őket technikai probléma, akkor általában a Historic mezőny első helyéért küzdenek, de sajnos az autó sokszor keresztülhúzza a páros számításait. A Vértes Ralit is jól kezdték, az első három gyorsasági szakasz után a második helyen álltak, viszont az autó váltója nem akarta folytatni a küzdelmet. Hoffer Zsolttal beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

A végével kezdeném a beszélgetést. Hát ez a balszerencse sorozat már-már hihetetlen…

– Üdvözlöm az olvasókat! Igen, mi is nehezen hisszük el, pedig jól kezdtünk.

Semmi esély nem volt arra, hogy folytassátok a küzdelmet?

– Sajnos a revíziózott váltónkban olyan hiba lett, amit nem tudtunk megjavítani. Másik, tartalék váltónk még nincs, pedig szükség lett volna rá.

Pedig minden olyan szépen indult, hiszen jöttetek két abszolút második és egy harmadik időt, összesítésben pedig a második helyen álltatok egy kör után.

– Nagyon élveztük már a pályabejárást is, jó lett az itinerünk mind a három gyorsra és bizakodóak voltunk. Az első gyorson már az elejétől tudtam tempót autózni, nem aludtam be, de sajnos az első stopba már úgy érkeztünk, hogy kettő kilométert mentünk harmadikban. Nem jött ki a váltó harmadikból. Így sem kaptunk sokat, sőt abroncs választásunk sem volt jó erre a pályára, ezért cseréltünk abroncsot és szervizcsapatunk is remek munkát végezve működésre bírta a váltót. Akadtak a fokozatok, de Csákberényen komoly tempót tudtunk jönni, igaz a végétől már a negyediket nem vette a váltó és a harmadikból ötödikbe váltás sok időveszteséget okozott, de alig kaptunk Wirtmannéktól. A harmadik gyorsra úgy indultunk, hogy négy másodperc volt csak köztünk. Bíztunk benne, hogy a váltógond ellenére is tudunk egy jót jönni. Nem tudtunk. A pálya felénél már harmadikban maradt a váltó és sokat kaptunk. Ami meglepő, hogy így is a második helyen tudtunk maradni. A szervizben sajnos kiderült, hogy a váltó nem akarja folytatni…

Egyikőtök sem ma kezdte a versenyzést és nem is tegnap, de mennyire egyszerű számotokra feldolgozni ezeket a kudarcokat?

– Nehéz elhinni, de mindig jobb az autónk, a 2019 évi bajnok Fehérvári Csaba által vezetett Proformance Rally Classic csapat mindent megtesz, hogy gond nélkül tudjunk menni. A váltót revízióztatjuk mindig, de viszonylag régi darab. Most a váltóval kell többet foglalkoznunk!

Megvan még a bizalmatok az autóban?

– Ha az időket nézzük, ahol gond nélkül tudunk menni, akkor komolynak mondható időket tudunk menni. Szerintem lassan végére érünk a gondoknak és egy jó autót kapunk. Nem csak versenyzünk a kocsival, hanem fejlesztjük is! Van még bizalom! Autóban, csapatban és magunkban is!

A Nyíregyháza Rally következik, amit tavaly megnyertetek…

– A tavalyi győzelemből nem indulhatunk ki! Persze mindig győzni megyünk, azonban idén is keményen meg kell érte küzdeni! Mi mindent meg fogunk tenni érte!

Támogatóinknak köszönjük, hogy versenyezhetünk ebben a nehéz időszakban!
Ismét sokan látogatták meg a szervizparkban kialakított Közlekedésbiztonsági Programpontunkat! Köszönöm csapatunknak, hogy itt is, mint mindig, remek munkát végeztek!
Látogassátok meg régi – új honlapunkat a www.policerallyeteam.com oldalt!

Comments are closed.