WRC

Úgy tűnik a Hyundai nyomására cserélt navigátort Thierry Neuville

Mint megírtuk, alig egy héttel a szezonnyitó Monte-Carlo Rally előtt Thierry Neuville lecserélte a navigátorát.

WRC: Váratlan fordulat, Neuville új navigátorral áll rajthoz idén

Eddig legalábbis úgy tűnt, hogy ő maga akarta ezt a cserét, de a helyzet bonyolultabbnak tűnik, ugyanis a jelek szerint ő maga is csak az utolsó pillanatban tudta meg, hogy választási helyzetbe került.

“Én lepődtem meg a legjobban. Biztosan nem teszteltünk volna kedden Nicoval, ha tudom, hogy nem vele indulok Monte-Carloban. Egy dolog mindenki számára világos kell, hogy legyen: ha navigátor-cserét terveztem volna, biztosan nem ilyen röviddel a szezon kezdete előtt, hanem korábban tettem volna.”

– mondta el Neuville.

Videó: Neuville a Monte tesztet még régi navigátorával teljesítette

A dolog most úgy áll, hogy Gilsoul távozása mögött az állhat, hogy a francia nem tudott megegyezni a Hyundai-jal az anyagiakban, Neuville tehát bizonytalanságban volt és nagyon úgy tűnik, hogy a koreai gyártó kicsit rá is tolta a felelőséget a belgára.

“Nem számítottam rá, hogy három nappal az útvonal-ellenőrzés megkezdése előtt ilyen helyzetbe kerülök. Valójában azt hittem, hogy minden úgy fog menni, mint tavaly. Ezt feltételeztem…”

– jegyezte meg Neuville, aki azt is elmondta, hogy kényszerhelyzetbe került, hiszen 6 nappal az évadnyitó előtt hivatalosan nem volt társa, mivel elakadtak a tárgyalások Gilsoul és a csapat között.

WRC-csapatok: Hyundai Shell Mobis World Rally Team

Pontosabban a sztori úgy néz ki, hogy Neuville szerződésben áll a Hyundai-jal, de Gilsoulnak nem a csapattal, hanem Neuville-lel van szerződése. Sajtóhírek szerint Gilsoul azt szerette volna magának kiharcolni, hogy ő is gyári szerződést kapjon egy “általános” szerződés helyett.

Mivel Neuville-nek mindenképpen döntenie kellett, ezért úgy döntött, hogy a bizonytalanság helyett választ magának valakit, így került “mellé” beugróként Martijn Wydaeghe.

“Természetesen nem mindig értettünk egyet, de mindig mindent rendeztünk, és erősebben tértünk vissza. Most sem volt köztünk vita. Nem vagyok különösebben érzelmes ember, de a szakítás mindig fáj. És nem készültem fel rá. Nagyon jó szakmai kapcsolatunk volt, és volt néhány igazi emlékezetes nevetésroham a futamok során”

– mondta a Gilsoulról való szakításról Neuville, majd rátért az új társával való együttműködésre is.

“A legnehezebb feladat az itiner közös elkészítése lesz, de természetesen együtt készülünk a hétvégén. Mindenképpen hatalmas kihívás lesz. Martijn nagyon motivált. De jelenleg nem igazán tudjuk, mire számíthatunk. Természetesen nincs garancia arra, hogy azonnal működni fog köztünk a kémia.”

Bárhogy is lesz, az “örök második” belga idén a jelek szerint óriási hátránnyal indul, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy lemondott a bajnoki álmokról. (Ráadásul idén Belgiumban is rendeznek majd WRC-futamot, ami csak még motiváltabbá teszi.)

Comments are closed.