Turán-Bagaméri 2020: versenyről versenyre

Turán Frigyes és navigátora Bagaméri László év elején autót váltott és a már-már Frici nevéhez nőtt Ford Fiesta R5 helyett a Korda Racing Volkswagen Polo GTI R5-össel készült a 2020-as szezonra illetve arra, hogy végre megkaparinthassa az országos bajnoki címet.

A koronavírus betörése előtt még az eredeti versenynaptár szerint Egerben kezdődött volna a szezon és erre készült a páros a Cereden tartott teszten.

Azonban hiába volt az igyekezet a kormány korlátozásokat vezetett be, így bizonytalan időre parkolópályára került a bajnokság. 

Az élet június közepén indult újra Kisvaszaron a Rally3-as bajnokság szezonnyitóján ahol a páros megragadta a lehetőséget, hogy több hónap után végre éles körülmények között mérhessék össze gyorsaságukat a többi R5-öst irányító párossal szemben a licenszes kategóriában. 

Az első éles bajnoki futamra egészen július közepéig kellett várni, amit Salgótarjánban rendeztek. A kilenc gyorsasági szakaszból négyet nyert meg a páros és végül ők örülhettek az abszolút első helynek! 

A Miskolc Rally következett ahol Tóth Zsolt sporttárs életét vesztette és leállították a futamot. 

Az eredetileg szezonnyitónak szánt Eger Raliig szeptember elejéig kellett várni. A programban szerepelt első napon sötét gyorsasági szakasz is ami Fricinek és Lacinak nem sikerült túl jól. Egy komoly kalandba bonyolódtak amikor az egyik felhordáson árokba estek és bár a levegőben pörgött az autó, talpra érkezett. Folytatták, de a jó eredmény a távolba került. 

A Vértes Ralin komoly csata alakult ki az élmezőnyben ahol Friciék főszerepet kaptak és az utolsó szakasz előtt még vezették a versenyt, azonban a Power stage-n megelőzték őket, így “csak” a második helynek örülhettek. 

A Nyíregyháza Rally újra ERC futam volt, ahol szép számú nemzetközi mezőny gyűlt össze. Az Európa bajnokságban érdekelt csapatok mellett mindenki a hazai esélyesekre figyelt. Az összes élmenő az ERC-be nevezett, köztük a Korda Racing párosa is. Sajnos már az első szakaszon defekttel érkezett a célba a VW Polo legénysége, így a kiugróan jó eredmény reménye már az elején szertefoszlott. 

A Nyíregyháza Ralin bezsebelt negyedik hely és az ellenfelek hibája miatt a Turán-Bagaméri páros esélyessé lépett elő a végső címért vívott versenyben. A Mikulás Rally előtt egy taktika maradt nekik, hogy mindent egy lapra feltéve a maximumot kell kihozniuk magukból, a többi már csak az ellenfelek helyezésén múlott… 

Comments are closed.