Továbblépnének a fejlődés érdekében

Trencsényi Vince sikeresnek ítéli meg első szezonját a Rally1 mezőnyében, de szeretne továbblépni a töretlen fejlődés érdekében. Vincével beszélgettünk a Mikulás Raliról, az idei évről és a jövő évi tervekről. 

Vártad már az idei év egyetlen murvás versenyét?

– Nagyon vártam már, hogy ismét murván mehessek. Nagyon élvezhető ezzel az autóval. 

Kijelenthetjük, hogy nem éreztél rá a murvára? Mi volt az oka a visszafogott eredményeknek?

– Hoztam pár rossz döntést verseny közben. A bátorsággal nem volt gond, így a külső és belső felvételeket is visszanézve. Reggel túl kemény és túl zárt gumikat választottunk, így nem találtam a tapadást, főleg kigyorsításnál. Nagyon sok bent maradt a két gyors alatt, amin felhúztam magam. A maradék szakaszokat már élveztem, de sok helyen túlvállaltam a tempót, amiből időveszteség fakadt. Az év végi dobogó volt a tét és a reggeli rossz kezdés után nem tudtam megtartani a hidegvérem, még a hátsó lökhárítómat is elhagytam. 😃

A mostani versenyen szerzett tapasztalatokból, tudsz átmenteni valamit a jövőben?

– Murván mindig sokat lehet tanulni. A féktávokra és a kanyarsebességre sikerült ráérezni, a kigyorsítást kellene még optimalizálni. Az autó érzésre jól működött, de lehetne még kísérletezni a beállításokkal.

Hogyan foglalnád össze pár mondatban az első Rally1-es éveteket?

– Tanulóév volt ez minden értelemben. Hat verseny, négy navigátor. Javarészt új pályák számomra. Minden versenyre jellemző volt, hogy a kezdés gyengébbre sikerült, mint szerettem volna. Aztán a beállítások optimalizálásával és a pályaismeret megszerzésével folyamatosan felzárkóztunk az élmezőnyhöz. Tudni kell rólam, hogy én nem töltök heteket pályabejárással. 🙂 Ennek ellenére három harmadik hely is összejött és habár nem vagyok teljesen elégedett a teljesítménnyel, de sikeresnek nevezhetem az évünket.

2021-re marad a Ford és a bajnokság is, vagy erről még korai beszélni? Mik a tervek, mik az álmok?

– Nagyon korai még erről beszélni, lesznek változások, de még nem tudom milyen irányban. A Fordunk felkerült a RallyCarsForSale.net oldalra… Az álom és a terv az lenne, ha a jövő évet egy külföldi tanuló évnek szánhatnám, egy CEZ, Mitropa vagy hasonló bajnokság keretei közt. Ezt követően, amíg még beleférek a korhatárba, egy JERC és/vagy JWRC szezon nagy tanulási lehetőség és ugródeszka lenne. Egyelőre látni kell, milyen támogatókkal sikerül szerződni 2021-re, mennyire nagyban, vagy mennyire kicsiben kell gondolkozni.
Köszönöm a csapat egész éves munkáját és édesapámnak a lehetőséget.
 

Comments are closed.