Teszt a lelke mindennek

Szöllősi Roland az idei évben teszt jelleggel szeretne indulni  Rallye3-as versenyeken a licenszes kategóriában. Rolanddal beszélgettünk a parasznyai verseny után, ahol is jó időeredményekkel hívták fel magukra a figyelmet.

Mielőtt a MOJITO LEMON Lyukóbánya-Parasznya versenyről beszélnénk, egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóinknak?

– 1999-ben kezdtem versenyezni Rallycross Junior kupában. Majd 2003-tól a felnőttek között álltam rajthoz egy Ford Sierra Coswort-tal. Ezután Rallysprint futamokon és vele párhuzamosan gokart versenyeken vettem részt. 2013-2015-ig a Magyar Rally bajnokságban vettem részt, mint navigátor. Jó pár év kihagyás után úgy döntöttem visszatérek a Rally világába, mint pilóta.

Az idei bajnokság új köntösben, új elnevezéssel vette kezdetét. Vársz valamiféle pozitív változást ezektől az újdonságoktól?

– Minket annyira nem érint a változás, mert a jelenlegi autóval csak is licenszes kategóriában tudunk indulni, amit nem értékelnek bajnoki szinten. 

Ti egész évre terveztek a Rallye3 mezőnyében?

– Nem tervezzük. A hozzánk közelebb lévő versenyekre próbálunk eljutni teszt jelleggel.

Mit kell tudnunk az autótokról és a navigátorodról?

– Az autó egy E46 M3-as BMW, amit 2015-ben építettem. A navigátorom Gyökös Jani, gyermekkori jó barátom, aki ült már több versenyző mellett is.

A licenszes kategóriában indultatok és jónak mondható időkkel hívtátok fel magatokra a figyelmet!

– Igen, köszönjük szépen, ezen mi is meglepődtünk, hiszen teljesen új az autó nekünk és jó pár éve nem ültünk már versenyautóban.

Az ötödik szakasz végén viszont már nem volt mért időtök… Mi történt?

– Sajnos nem volt már időeredményünk az ötödik gyorson, hiszen a negyedik gyors végén a lassítót túl gyorsan próbáltuk bevenni. Sajnos ezt a motorolajhűtőnk bánta, így nem tudtuk folytatni a versenyt.

Akkor folytatása következik?

– Igen, reményeink szerint. Szeretnénk minél több versenyen részt venni!

Köszönetet szeretnék mondani elsősorban a családomnak, szüleimnek, páromnak, akik mindenben mellettem állnak és támogatnak! Másrészt a támogatóinknak a KZ INVEST KFT-nek., Inter Cars., Alapkő., Formula Magazin., Targo Trans Kft., Pepe Panini Cafe., és nem utolsósorban az Inter Europa Team Kft-nek!

Comments are closed.