Szorosabb kapcsolat az autóval

GOBALDARU MARB futam 2018 (Borsodnádasd – Balaton)

Kuttor Norbert – Havasi Gábor (Lada 2105)

Sajnos a tavalyi évben nem sok versenyen láthattunk… Ez az idei több versenyt tartogathat a számotokra?

Tavalyi év az nem sikerült számunkra jól – kezdi a múlt felidézését Norbi. A borsodnádasdi versenyen nagyon elkezdet füstölni a motor, aminek nem örültünk és bekövetkezett amitől a legjobban tartottam, szét kellett szedni a motort! Ez a művelet rátette a bélyeget az egész évre. De a 2018-as évben szeretnénk a teljes MARB szezonban menni az északi régióban. Remélem, össze tudunk hozni végre egy teljes évadot.

Mit sikerült változtatni az autón a téli szünetben?

Egy teljesen új motort raktunk össze, ami nagyon lassan készült el, de a végeredmény annál ütősebb lett számunkra. Sajnos tesztelni nem tudtunk, így a verseny volt nekünk az igazi teszt. Kalandos barátság alakult ki köztem és az autó között, de kapcsolatunk szorosabb lett a nap végére! (Köszönet Orbán Norbinak a motorért.)

Mennyire tetszik neked az az újítás, hogy az ORB mezőnyével mentek a versenyhétvégéken?

Ezt egy jó dolognak tartom, hogy a nagyokkal tudunk menni egy napon, bízok benne, hogy minden verseny, ami közös lesz, ilyen flottul fog lezajlani és nem fogjuk egymást zavarni, mindenki jól fogja magát érezni.

Az első körben még igencsak le volt fagyva a pálya balatoni része.

Igen, gondolom meglepetés volt mindenkinek a pálya állapota, amit abszolválni tudtunk. Egész jól éreztünk magunkat a kocsiban, de erősebben is bekezdhettünk volna.

Mi történt veletek a verseny további részében?

A nap további szakaszain műszaki problémánk nem volt, javítgattunk, körről – körre sikerült gyorsulni, így a nap végére abszolút tizennegyedikek lettünk, kategória hetedik, Lada Kupa hatodikok, ami szép eredmény így, hogy egy éve nem ültünk a versenyautóban. A hatos gyors végén sikerült árkot járni, ami nem hiányzott, de jobban kell összpontosítanom, hogy ilyen ne forduljon elő még egyszer. A kocsi most javítás alatt van, szeretném, hogy a Miskolc Ralira visszanyerje az eredeti állapotát. Próbálok egyre többet menni majd vele, hogy könnyebben kezelhető, eredményekben gazdag versenyeink legyenek.

Következik a Miskolc Rallye. Úgy nézz ki, hogy Parasznya-Lyukóbánya lesz nektek, ha vasárnap megy a MARB.

Várom már a kiírást melyik útvonalon fogunk menni, de jó lenne valami új pálya, amit még nem jártunk.

Szeretném megköszöni feleségemnek, a barátoknak, akik segítettek Kovica, Garami, Szaki Peti, Alex, Bence.

Partnereinknek a támogatást: www.parkettatechnika.hu., www.parkettawebaruhaz.hu., P.P Security., Deval Bt., Flamesco Bau Kft., www.trendparkett.hu., Orbán Motor., Fodin Home Kft., Fix 2000 Kft. Szerencs., Eudora Tüzép Encs., Bionly Kft., Stamp Club., S&BB Dekor Kft. műanyag nyílászárók.

Comments are closed.