spot_img

Megérkeztek egy komoly Rally3-as bajnokságba!

Hirdetés

Kijelenthetjük, hogy a Szendrei Péter – Szendrei Endre páros elmaradhatatlan darabja az elmúlt években a Rally3 mezőnyének. Orfűn ők is elkezdték a szezont!

Majd egy fél éve nem ültetek versenykörülmények között az autóban. Hogyan lehet ezt a hosszú időszakot túlvészelni úgy, hogy ne essetek ki teljesen a versenyek ritmusából?

Nagyon sok belső felvételt nézek és nyomom az online bajnokságokat is Xbox-on – avat bele a felkészülésének a “titkaiba” Péter. – Vettem hozzá kormányt és ülést, ezzel már egészen valósághűen lehet versenyezni, ez jó arra, hogy picit formában tudjak maradni. És persze rendszeresen szoktam megsimogatni és beleülni a Hógolyóba!

Az autón történt valami változás a téli szünet folyamán?

Az autó tisztességesen fel lett készítve a téli szünetben, de egyenlőre komoly fejlesztést nem eszközöltünk rajta, mivel nagyon megbízhatóan működik!

Magabiztosan kezdtétek a verseny és eléggé stabil időket tudtatok autózni. Mi történt veletek a verseny folyamán?

Le kell szögeznem, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy ez az évünk még biztosan nem arról fog szólni, hogy benne leszünk az első háromban. Rettentően gyorsak és ügyesek a srácok az első tízben, illetve a helyi menőkkel szinte sehol sem lehet felvenni komolyabban a versenyt! Nekünk ebben az évben az a célunk, hogy a kategóriánkban mindig pontokat szerezzünk és majd meglátjuk, hogy mire lesz ez elég az év végén. Egész verseny alatt benne tudtunk lenni a kategóriánk első tíz helyében, próbáltunk visszarázódni a slick gumis versenyzésbe. Az első öt gyorson nem történt semmi extra dolog velünk, minden rendben volt a kocsival is. Az etapok is rendben voltak, mindenhova időben érkeztünk.

Egy lassító viszont keresztülhúzta a számításaitokat…

A hatodik gyorson próbáltam feszegetni a határokat, sajnos az egyik gyors részen a lassítónál nem tudtunk megállni és csúnyán megütöttük a futóművet. Szerencsére a gyorsról le tudtunk jönni és be tudtuk fejezni a versenyt a kategória hetedik, illetve az abszolút 14. helyén.

Milyen tapasztalatokkal lettetek gazdagabbak ezen a versenyen, amit a jövőben fel tudtok használni egy jobb eredmény eléréséhez?

Meg kell tudni találni azt a tempót, ami elég gyors, viszont célba lehet vele érni. Nagyon jó volt ismét slick-ken menni, mi Hankook gumikat választottunk, tökéletesen működtek.

Tetszettek a különböző gyorsasági szakaszok, ami azért eddig szokatlan volt a Rally3 mezőnyének?

Nagyon tetszett az egész verseny, szuperek voltak a gyorsasági szakaszok és az etapok is teljesen rendben voltak. Nem kellett sehol sem komolyabban várakoznunk, egy nagyon jól lebonyolított rendezvény volt, szerintem megérkeztünk egy komoly Rally3-as bajnokságba! Remélem egész évben ilyen versenyeink lesznek!

Köszönöm a hibátlan navigálást édesapámnak. Köszönöm az autó hibátlan felkészítését és a szervizelést Mihóknak, Sanyinak és Ricsinek. Köszönöm a szuper motort és a sok segítséget Frenkynek. Köszönöm a fullos ellátást a verseny alatt édesanyámnak és feleségemnek. Köszönjük a Solid Racing Teamnek, hogy idén náluk versenyezhetünk!

 

A képre kattintva megnézheted a versenyzői filmet!

 

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img