spot_img

Igazi rali volt a “Bolond” P11-es kategóriában az orfűi versenyen

Hirdetés

Szabó Zsolt és Polereczki Ramóna nagyon jól kezdte az idei év első Rally3-as versenyét, viszont váltóproblémák miatt az első kör után, a második helyről kellett feladniuk a versenyt. A korai búcsú ellenére nagyon jól érezte magát a páros a kategóriájában. Zsoltival beszélgettünk a verseny utáni napokban.

Egy pár mondatban foglaljuk össze a 2020-as éveteket.

Sziasztok! Tavaly egy új szettet raktunk össze… Kicsit fejlesztettünk, kapott az autó egy erősebb motort az X garage jóvoltából, ami 128 LE lett végül, padon mérve. Vettünk slickeket, aminek úgy gondolom, hogy a mai napig háttal ülök. Az összes déli régióban rendezett Rallye3-as futamon indultunk, valamint két Mini-Rallyt vettünk célba, amin szenzációsan éreztük magunkat. Összességében a tavalyi Rallye3-as bajnokságban, a Race Cup-ban az abszolút ötödik helyen végeztünk.

Az idei Rally3-as bajnokság az Orfű Ralival kezdődött, ahol három különböző szakaszon is versenyezhettetek. Vártátok már az új kihívást?

Igen, jól esett fél év után autóba ülni, bár a verseny előtt, akik az autóval foglalkoztak mindannyian szívtak, mint a torkos borz. Nem tudom máshogy, szebben fogalmazni, de körülbelül a pályabejárásig nem is tudtunk ráhangolódni a versenyre.

A kategóriátokba 12 páros nevezett. Mi lehet az oka ennek a nagy érdeklődésnek a kategória iránt?

Szerintem az év első versenye miatt. De ha idén így marad a létszám, annak szerintem mindenki örül. A hangulat óriási a kategóriában és úgy érzem, összejött egy jó kis összetartó kategória, ami többet ér bármelyik helyezésnél.

Jól kezdtétek a versenyt, hiszen az első kör után a második helyen álltatok, utána viszont fel kellett adnotok a további küzdelmeket… Mi történt veletek addig, amíg ment a technika?

Kezdhettük volna jobban is. Volt bennem egy félsz, talán a verseny előtti két hétben történt „minden is szétesett, leszakadt, eltörött, elfüstölt, leesett” történések miatt. Felőrölt valójában ez a két hét és gyakorlatilag nulla motivációval álltunk oda. Szombaton még kaptunk egy dózist az ATB-től, de ez már kötelező tartozék. Az első gyorsaságin három másodpercet spajzoltunk Krisztiánéktól. Tudom hol kaptuk, mindössze két féktávon. Sajnos a második gyors rajtjában leszakadt a hátsó motortartó bak és a váltókulisszát is kitépte a helyéről, ami miatt kidobálta a fokozatokat. Úgy jöttünk két gyorsaságit, hogy egyik kezemmel végig tartani kellett a váltókart. Árpádtetőn azért Krisztiánéktól csak hat másodpercet kaptunk, arra büszke vagyok, főleg, hogy már sík idegen álltunk be a rajtba, mert a kedves önkéntes rendőrt játszó, az általa látottakat fennhangon közlő polgárőr asszonysággal a zárásnál volt egy afférunk, amiből vezetőbírói és felügyelőtestületi dorgálás lett… pedig „két szóval” lekezeltem. Az affér abból indult, hogy a négysávos úton a saját két sávunkban mertünk háromszor gumit melegíteni. Nem volt elég bajunk, még pont ez is kellett… A gyorson cserébe jól éreztük ettől függetlenül magunkat. Volt azért egy szituáció, amikor már térddel tartottam a kormányra, hogy még egy picit rá tudjak fogni, mert eltolta az elejét a felhordáson. Beteg dolgokat csináltunk megint, de legalább lesz mire emlékezni. Kategória második helyről álltunk ki a szervizben, mert nem akartuk a blokkot teljesen eltörni, de nem voltunk csalódottak. Jó verseny, igazi rali volt végre, ettől függetlenül.

 

A kiállásotok után is figyelemmel kísértétek a “Bolond P11-es kategória” történéseit?

 

Igen, mentek a telefonok folyamatosan, hogy kivel mi van, hogyan állnak. De figyeltük a többieket is, hiszen barátaink, haverok is autóztak a hétvégén, szép eredményekkel. Addig mi már Ramival elmentünk bevásárolni stb.

Ha mindig ennyien lesznek a kategóriátokban, akkor nagyon nagy élvezettel fogsz részt venni a versenyeken?

A „bolondok” és a közeg miatt igen! 

Köszönjük támogatóinknak, hogy itt lehettünk és köszönöm azoknak az embereknek a munkáját, akik időt és energiát nem kímélve fáradoztak azon, hogy minden kész legyen időre. Felesleges lenne neveket említenem, mert rengetegen voltak. Raminak és a családnak is külön köszönöm, hogy elviseltek a verseny előtti héten.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img