Saját motorral indul a Red Bull 2022 és 2024 között az F1-ben

Az FIA és az F1 képviselői a múlt héten jelentették be, hogy a királykategóriában 2022-től befagyasztják a motorfejlesztést, amit követően ma a Red Bull bejelentette: örömmel fogadja a hírt és saját motor fejlesztésébe kezd.

“A Honda Forma–1-es távozásáról szóló bejelentést követően a Red Bull megállapodott a Honda Motors-szal a Honda F1-es erőforrás-technológiájának a használatáról 2022-től kezdődően. A mai bejelentés azok után történik, hogy az FIA bevezeti a motorfejlesztést a Forma–1-ben, ami a 2022-es szezon elejétől lép életbe” – írja közleményében a Red Bull.

Ez azt jelenti, hogy a Red Bull a Honda erőforrásait veszi majd alapul saját motorjának kialakításakor, de a japánok névleg és tőkeileg, vagyis gyárilag is kivonulnak az F1-ből. A Red Bull a 2022-es, 2023-as és 2024-es szezonnak vág neki saját motorral, 2025-ben ugyanis újabb szabályváltozások jönnek és jó eséllyel a Red Bull ismét egy új ügyfél után néz majd. Az iparági pletykák az Audi és a Porsche esetleges szerepvállalását is pedzegetik, de akár ennél több márka is szóba jöhet, hiszen 2025-ig rengeteg idő van a fejlesztésekre.

Nem lehet kizárni egyébként, hogy 2022 és 2024 között a Red Bull motorját, valamelyik szponzorról nevezik majd el, ahogy azt tették anno a Renault motor és a mélyen a zsebébe nyúló TAG Heuer óramárka esetében.

Az anyacsapat mellett az Alpha Tauri is a Red Bull motorjait használja majd.

Comments are closed.