Ózd-Salgó Rallye 2018 – Imádjuk!

A nyári szünet után folytatódik az Országos Rallye Bajnokság. Ezúttal Ózd és Salgótarján ad otthont a bajnokság hatodik fordulójának, mely várások környezetében aszfaltos szakaszokat jelöltek ki a rendezők. Szeptember első napjaiban tehát Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád Megye változatos útjain versenyezhet a Turán Motorsport párosa, Turán Frigyes és Bagaméri Laci.

Változatos, egymástól nagyon eltérő jellegű gyorsasági szakaszok szerepelnek a 2018-as Ózd-Salgó Rallye útvonalában, de nem csak ez jelent nagy kihívást Friciék számára:

„Komoly versenyre számítok, és nem csak a változatos útvonal miatt. Az Országos Rallye Bajnokság élmezőnyébe több helyi, környékbeli versenyző is beletartozik, akik „hazai pályán” mindenkinél gyorsabban akarnak majd menni. Ezért nekünk is hamar fel kell venni a ritmust, de szem előtt kell tartsuk a bajnokság állását is!” – adott némi háttérinformációt Frici a versenyhez való hozzáállásukról.

„Egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, aminek köszönhetően öt futam után vezetjük a bajnokságot. Természetesen most is nyerni szeretnénk, de már figyelnünk kell a pontokra is. Ugyan még nem számolgatok, mert az új pontozási rendszer miatt még bármi megtörténhet, de a vezető pozíciónk megtartása a legfontosabb számunkra. Ehhez hibamentes és kiegyensúlyozott versenyzésre van szükség.” – tette hozzá még Frici

„A közel két hónapos szünet nagyon hosszú volt, utoljára a Veszprém Rallye-n ültünk versenyautóban, szinte már elvonási tüneteim vannak!” – mesélte nyári élményeit Bagaméri Laci. „Az Ózd-Salgó Rallye mindkét napja nagyon kemény lesz, hiszen változatos pályákon, sok kilométert kell megtegyünk, és az közúti szakaszok sem lesznek rövidek, amik szintén fárasztják az embert. Igazi kihívás lesz ez a verseny, de mi pont ezt szeretjük! A pályák nagy kedvenceim, Cered, Kazár, de Sámsonháza is nagyon jól ismert és híres szakaszok. Zabaron pedig sokat szoktak tesztelni a versenyzők, most viszont igazi versenykörülmények között mehetünk rajta. Ahogy eddig is, most is a lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk, meg akarjuk őrizni a pozíciónkat a bajnoki tabellán, ugyanakkor nincs rajtunk győzelmi kényszer.” – tette hozzá a navigátor.

„Én is örülök, hogy ennyire változatos a verseny útvonala, mindig jó úgy versenyezni, hogy nem ismétlődnek hamar az egyes kanyarok. Egész évben várom a ceredi gyorsaságit, amit most mindkét irányban is teljesíteni kell, nekem ez a kedvenc pályám! A városi gyorsaságit is nagyon tetszik, ott azok a nézők is testközelből is láthatnak minket, akik nem tudnak messzebbre utazni. Jöjjenek minél többen!” – invitálta a nézőket Frici.

„Ami az autót illeti, újra Lovász Paliék Hyundai i20-asával állunk rajthoz, mert a saját autónk a szlovák versenynaptár módosítása miatt nem áll rendelkezésünkre. Az i20-ast már ismerjük, nagyon jók a tapasztalataink az autóval és a csapattal is, ezért ismét rájuk esett a választásunk.” – világított rá zárásként Frici a nevezési listán is látható autóváltás hátterére.

A 2018-as Steelvent Ózd-Salgó Rallye 2018. augusztus 31-én, pénteken az ózdi prológgal veszi kezdetét, majd szombaton négy különböző pályán – köztük a salgótarjáni városi szakaszon – 11, vasárnap pedig három pályán 6 gyorsasági szakasz, összesen 167,7 mért km mért vár Friciékre és a többi versenyzőre Ózd, illetve Salgótarján környékén.

Forrás:  Turán Motorsport

Képek: RallyFeeling.hu

Comments are closed.