Örülünk!

A szombati kettő után vasárnap hat gyorsasági szakasszal fejeződött be a 2018-as Országos Rallye Bajnokság ötödik futama a 25. Veszprém Rallye. A Turán Motorsport párosa Turán Frici és Bagaméri Laci a második helyen zárta a murvás versenyt. A pénteki kvalifikáción aratott győzelem után a verseny céljában is a dobogón ünnepelhettek Friciék. A második helyezésükkel nem csak megőrizték, hanem növelték is előnyüket a bajnoki ponttáblázat élén.

“Nagyon örülünk a Veszprém Ralin elért eredményünknek, ami után elmondhatom, hogy mind az öt eddigi futamon dobogós helyen végeztünk! – mondta boldogan Frici. Szombaton egy kicsit elhibáztam a gumivágást, emiatt jobban koptak az abroncsaink és a nap végén csak az ötödik helyen álltunk. Vasárnap nem követtük el ezt a hibát és folyamatosan jó időket tudtunk autózni, így fokozatosan javítottuk a pozíciónkat. A Hankook gumiabroncsok végig kiválóan működtek. Ennek is nagy szerepe volt a jó eredményben. A második helyünkkel – amit mi is csak a célceremónia előtt tudtunk meg, mert Herczig Norbiék leadták a menetlevelüket – növelni tudtuk előnyünket a bajnokságban.”- folytatta Frici.
“Fricivel eddig minden idei versenyünkön dobogóra állhattunk, ami fantasztikus érzés. Ezek az eredmények kemény munka gyümölcsei, ami minden egyes tizedmásodpercért megéri!” -mondta a célba érkezést követően Bagaméri Laci.

“A pályabejárás során készített pontos itiner volt a mostani eredmény egyik kulcsa. Nagyon köszönjük a Turán Motorsport minden tagjának, a verseny előtt és alatt nyújtott segítségét, ez az eredmény az ő érdemük is!” – egészítette ki a navigátor.

“Sikerült folyamatosan javuló eredményeket nyújtanunk ezen a versenyen, aminek a végén a plusz pontokat adó Power stage-et megnyertük. Az ezért járó pontoknak is nagy jelentősége lehet az év végén!” – tette még hozzá Frici.

Az Országos Rallye Bajnokság következő állomása szeptember első hétvégéjén, augusztus 31. és szeptember 2. között az Ózd-Salgó Rallye.

Forrás: www.turanmotorsport.hu

Képek: www.rallyfeeling.hu

Az idei év versenyzői filmjei.
Comments are closed.