WRC

Őrület: Már Evans vezeti a Monte-Carlo Rallyt

Rendesen megnyitotta a szezont a 2021-es Monte-Carlo Rally. Tegnap még úgy tűnt, hogy Tanak és Rovanpera megy az első helyért, ma délelőtt aztán Ogier megállíthatatlan volt. A pénteket már úgy zárjuk, hogy Evans vezet a Montén.

Evans a harmadik helyen kezdte a napot, de a délelőtti szakaszokat követően feljött másodiknak. Ogier a 6. szakaszon bal első defektet kapott, így Evans simán megelőzte őt a 6. szakaszt követően. Ogier a pénteki utolsó szakaszon 23,4-es hátránnyal indult Evans ellen, de fantasztikus tempót ment és több mint 16 másodpercet ledolgozott ebből.

Evans az utolsó szakaszt követően azt mondta, hogy az egyensúlyra törekszik és látva riválisai problémáit inkább most biztonsági játékos próbál lenni, de úgy látja, hogy túlóvatoskodta a dolgot, mert Ogier hozzá képest űridőt ment.

A délelőtti rossz gumiválasztást követően (Adamo magára vállalta a felelőséget) a Hyundai-ok kicsit visszajöttek, de technikai hibák nélkül továbbra is a Toyota tűnik dominánsnak. Ott Tanak azért lopakodik és még bőven lőtávolon belül van a Toyotákhoz képest.

Tanak a 6. szakaszt követően feljött a második helyre, de a pénteki utolsót követően ismét 7. “Ugyanaz a probléma, mint Monzában, alig látok ki a szélvédőn” – mondta az észt.

A Montét bombaformában kezdő Rovanpera már csak a negyedik, a büntetésén túl a 6. szakaszon eldobott 30 másodpercet, amikor megcsúszott és tolatva kellett visszajönnie a pályára.

“Hülye hibát követtem el. Kicsit túltoltam, de már ismerem a határaimat. Megpróbálunk visszajönni (a dobogóra)” – mondta elszántan a hetedik szakaszt követően, de a lemaradása nem kicsit, 28 másodperccel van a harmadik helyezett Tanak mögött.

Neuville Rovanpera hibáját követően feljött a negyedik helyre, de a napot végül ezúttal is ötödikként zárta.

“Martijn hihetetlen munkát végzett, és én is magabiztosabb voltam.” – mondja a belga, aki azt is hozzátette, hogy egyre jobban belerázódnak új navigátorával a közös munkába.

Dani Sordo továbbra is a nagy semmiben autózik, majdnem 2 perc a hátránya Evanshöz képest, de 2 perc az előnye a hetedik helyezett Mikkelsen előtt. Az utolsó szakaszon azért már tempót ment, másodiknak hozta be a Hyundai-t, megelőzve az addig élmenőket. Nem csak ő ment nagyot,  Takamoto Katsuta a negyedik helyre terelgette a Toyotát.

Greensmith a 10., köszönhetően annak, hogy Loubet eldobta az autót, de a Fordnál eléggé rácsodálkozhatnak, hogy a WRC2-es Fiestával Fourmaux 33 másodperccel van Greensmith előtt.

“Szeretnék választ adni a kérdésre, hogy miért megyek ennyire rosszul, de nem tudok. Mindenesetre karrierem legrosszabb teljesítménye ez, ez a verseny 99 százalékban rajtam megy el.” – mondta, de azt is hozzátette, hogy igyekszik javítani és legalább nem nézte meg belülről az árkokat. (Vajon Suninennek üzent?)

László Zoliékat előbb defekt hátráltatta, majd elektronikai probléma miatt fel kellett adniuk a futamot.

A Monte-Carlo Rally 6. szakaszának végeredménye:

1 Evans /Martin (Toyota) 13:32.5s
2 Tanak / Jarveoja (Hyundai) +6.9s
3 Neuville (Hyundai) +9.7s
4 Sordo / del Barrio (Hyundai) +10.6s
5 Katsuta / Barritt +11.3s
6 Mikkelsen /Floene (Skoda) +15.2s

A Monte-Carlo Rally 7. szakaszának végeredménye:

1 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota) 14m09.8s
2 Dani Sordo / Carlos del Barrio (Hyundai) + 1.3s
3 Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota) + 4.6s
4 Takamoto Katsuta / Daniel Barritt (Toyota) + 13.9s
5 Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (Hyundai) + 14,0 másodperc
6 Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota) + 16,0 másodperc

A Monte-Carlo Rally élmezőnye 7 szakaszt követően:

1 Evans / Martin (Toyota) 1h33m57.5s
2 Ogier / Ingrassia (Toyota) + 7.4s
3 Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai) + 25.3s
4 Rovanperä / Halttunen (Toyota) + 53.1s
5 Neuville / Wydaeghe (Hyundai) + 59.1s
6 Sordo / del Barrio (Hyundai) + 1m49.6s
7 Andreas Mikkelsen / Ola Floene (Toksport Skoda) + 3m50.8s
8 Katsuta / Barritt (Toyota) + 4m05.0s
9 Adrien Fourmaux / Renaud Jamoul (M-Sport Ford + 4m37.9s
10 Gus Greensmith / Elliott Edmondson (M-Sport Ford) + 5m10.8s

Folytatás holnap, jó eséllyel hóval!

Comments are closed.