spot_img

Ogier új szerződést kötött a Toyotával, jövőre is ott lesz a WRC-mezőnyben

Hirdetés

A korábban a visszavonulását is bejelentő Sébastien Ogier, új egyéves szerződést írt alá Toyota Gazoo Racinggel.

A jövő hónapban megrendezésre kerülő ACI Rally Monza-n (december 3-6.) a hetedik világbajnoki címére pályázó francia korábban bejelentette, hogy a japán gyártóval lehúzott egyetlen szezon után, 2020 végén visszavonul a WRC-től.

A rali világbajnokságot is megcsonkító koronavírus-járvány azonban Ogier-t arra késztette, hogy gondolja át terveit, és ma délután bejelentette, hogy még egy évig marad a Toyotánál  – számolt be a hivatalos WRC-oldal.

“Rövid szezonunk volt, csak néhány versennyel, de elég ahhoz, hogy rájöjjek nagyon szeretek együtt dolgozni ezzel a csapattal és imádom vezetni ezt az autót” – mondta Ogier.

“Eredetileg nem így terveztem, de úgy gondolom, hogy ez az év nagyon különleges volt ezen a bolygón mindenki számára” – tette hozzá a hatszoros világbajnok és azt is kiemelte, nem egy ilyen csonka szezont követően szeretné szögre akasztani a sisakot, ez késztette őt maradásra.

Ogier a 2020-as szezonban, egy kiábrándító Citroenes-évet követően csatlakozott a Toyota Gazoo Racinghez.  A Yaris World Rally Car debütáló versenyén a Rallye Monte-Carlo-n egy második hellyel kezdett, majd harmadik Toyotás versenyén – Mexikóban – már nyerni tudott. A szezonzáró futam előtt 14 pont a hátránya csapattársával, Elfyn Evans-szel szemben.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img