spot_img

Nézők nélkül rendezik meg a 2021-es Monte-Carlo Rallyet

Hirdetés

Egybehangzó francia lapértesülések szerint nézők nélkül rendezik meg a 2021-es WRC szezonnyitóját, a Monte-Carlo Rallyet.

A tömeges összejövetelek, vagyis a gyülekezési szabályozások szigorítása miatt nézők nélkül rendezik meg a 2021-es Monte-Carlo Rallyet

A francia rendezvények jelenleg január 20-ig vannak tiltás alatt,

a Montét pedig január 21. és 24. között rendezik,

de nagyon úgy tűnik, hogy a francia kormány meg fogja hosszabbítani az érvényben lévő rendezvények tiltására vonatkozó rendelkezéseket.

Sajtóértesülések szerint a Monacói Autóklub hamarosan bejelenti, hogy a nyilvánosság előtt lezárja az útvonalat és a szervízparkot.

Ugyanezen értesülések szerint a 2021-es rali-világbajnokság nyitó fordulójának szervezői továbbá több útvonalváltoztatást is bejelentenek. Az útvonal jelentősen át lesz alakítva annak biztosítása érdekében, hogy a várható nyolc órai kijárási tilalom ne sérüljön meg minden este.

A szakasz-lezárásokban, szakasztörlésekben a Route de la Garde-i, a Saint-Disdier/Corps és a St. Maurice/St. Bonnet és a Saint Apollinaire/Embrun helyszínek lehetnek érintettek. Korábban azt is bejelentették, hogy az októberi viharok miatt a vasárnapi zárószakasz útvonalát is módosítják.

A 89. Monte-Carlo Rallye megszervezése ezzel együtt nem lehet veszélyben,

annál nagyobb kérdés a Svéd Rallye, amit nézők nélkül nem tudnak, nem akarnak és nem is fognak megrendezni. Ennek a helyére a finn Arctic Lapland Rallye útvonala ugorhat be, hogy idén is legyen tisztán havas forduló a világbajnokságon.

Az április 22. és 25. közé tervezett Horvát Rallye megrendezése egyelőre nincs veszélyben.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img