Nem győztek, de fontos lépést tettek a bajnoki cím felé

Szauer Gergő és Kerék István a győzelem reményében érkezett a Vértes Ralira, amire minden esélyük meg is volt a verseny folyamán. Viszont az autó máshogyan gondolta, és az utolsó gyorsaságin elúszott az első hely. Gergőék nem szomorkodnak, hiszen a kategóriában még mindig vezetik a bajnokságot, és a Nyíregyháza Ralin meg is szeretnék szerezni az év végi első helyet. 

Nem indult jól a versenyetek, hiszen az első szakaszt rögtön megnyertétek, viszont kaptatok fél perc büntetést…

– A fél perc büntetés a verseny pályabejárásán történt, gyorshajtás miatt, ami egyszeri alkalommal 98 km/h jelentett, ezért kaptunk büntetést – kezdi a beszélgetést Szauer Gergő.  – Pistivel úgy döntöttünk, ha a verseny folyamán, ésszerű keretek között ledolgozható a hátrány, akkor mindenképpen megpróbáljuk.

A büntetésetek ellenére is átvettétek a vezetést az ötödik gyors után. Pisti nem próbált kicsit visszafogni a jobb 1-ből?

– Nem próbálkozott vele, mert megbeszéltük, hogy a biztos célba érkezés az elsődleges, így nem volt rá szükség, hogy visszafogjon. 🙂

Milyen állapotban voltak a pályák?

– Volt mikor jobb minőségű volt a gyors, viszont volt mikor sokkal rosszabbon kellett versenyeznünk, de nekem tetszettek.

A harmadik kört, de főleg az utolsó gyorsasági szakaszt nagyon elspóroltátok.

– Sajnos azért, mert az utolsó körben elkezdett gyengülni az autónk, ami az utolsó körre csúcsosodott ki és nagyon erőtlen lett a végére.

Mennyire nehéz megfelelő taktikát választani egy ilyen versenyre, ahol egy nap alatt lemegy minden?

– Többnyire sprint versenyeken nevelkedtem, ahol szintén egy nap alatt kell teljesíteni az egész versenyt, így ez a feladat nem volt testidegen.

A Nyíregyháza Ralin már megszerezhető a bajnoki cím?

– Ha jól tudom, igen! 🙂Comments are closed.