“Murvára” jól érzik magukat ezen a talajon

Ha murva talajú verseny, akkor a Virág Tamás – Matics Barbara páros biztos a nevezők között található. Ez most sem volt másként és a páros dobogón zárta a 23. Mikulás Ralit. Tomival beszélgettünk a verseny után. 

Sajnos nem sok versenyen láthattuk a párosotokat az idei évben…

Az idei év nem tartogatott nekünk sok versenyt, a hozzávaló hátteret év elején a kocsira fordítottuk inkább!

A veszprémi pályákon viszont nem rendezhetnek versenyt a Virág – Matics páros nélkül! 

Már szinte borítékolható, ha murvás verseny következik, mi ott leszünk a nevezők listáján! Nagyon szeretjük a laza talajt, így véletlenül sem szeretnénk kihagyni ezeket a futamokat!

Az első kettő gyorsaságin még vizesek voltak a pályák, sőt utolértetek egy előttetek rajtoló autót is, az eredményre viszont nem panaszkodhattatok.

Folyamatosan változtak a pályák, a nap folyamán sokat száradtak és mélyültek! Igen, az első körben, a Kislőtér végén utolértük Szabó Norbiékat, de sportszerűen elengedtek, így nem szenvedtünk nagy hátrányt miattuk! Az első szerviz után a Lada Kupa második helyéről folytattuk a versenyt, de nem dőlhettünk hátra, nagyon jó kis csatában voltunk.

A második körben is jól kezdtetek, bár a pályák állapota már hagyott maguk után egy kis kivetnivalót.

A második körben hasonló tempóval autóztunk, picit tudtunk javítani mindkét gyorsaságin, igaz a pályák állapota romlott, plusz Várpalotán egy kis köddel is meg kellett birkóznunk. A kör végén második pozíciónkat tartva várhattuk a befejező szakaszt!

A végére megszereztétek a kategória harmadik helyét, de ha a motor tovább bírta volna, szebb is lehetett volna ez az eredmény…

Az első helyre reális esélyünk nem volt, Hulmann Gáborék nagyon gyorsak voltak, viszont sajnos a második helyünket is elbuktuk… A gyorsasági felénél váratlanul elromlott a motorunk, a maradék nyolc – kilenc kilométert három hengerrel tudtuk teljesíteni, jelentős idő veszteséggel. Így végül a dobogó legalsó foka jutott nekünk.

Vannak már tervek a jövő évre?

Tervek azok mindig vannak! Egyelőre nem tudom, hogyan lesz a folytatás, elég sok javítani való van az autónkon, így nem tudom honnan lesz meg a hátterünk a versenyzésre, majd alakul! Köszönettel tartozom Matics Barbinak, hogy ő diktálja nekem az itinert, nagyon jó párost alkotunk így együtt szerintem, az autóban mindig jó a hangulat, szeretek vele versenyezni!
Szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzásegített minket a Mikulás Ralin való induláshoz! Matics Misinek, Fehér Gábornak, Kállai Tominak, Kovács Öcsikének és Lakatos Mikinek, nélkülük nem tudtunk volna versenyezni, ezen a hétvégén! Mivel idén már biztosan nem fogunk versenyezni, így minden ralit szerető embernek Kellemes Ünnepeket szeretnénk kívánni, köszönjük a rengeteg szurkolónak, akik kilátogattak a pályák szélére, remélem jövőre is találkozunk!

Partnereink: Rother.hu, Cargoplaza, PSZA Motorsport. 

Comments are closed.