spot_img

Mosolyogva szálltak ki az autóból az első Rally3-as versenyük után

Hirdetés

Az első Rally3-as versenyét teljesítette az Orfű Ralin Nagy Gergely és Kiss Benjámin párosa. A futamon az elsődleges céljuk a tanulás és a célba jutás volt. A jövőre nézve megpróbálnak fejlődni és egyre jobb eredményeket elérni a már begyűjtött tapasztalatok alapján.

Mit kell tudnunk Nagy Gergely eddigi autóversenyzői pályafutásáról?

Minden a 2000-es évek elején kezdődött, amikor „megfertőződtem” a rally sporttal a szülőfalumban, Tarnaszentmiklóson – kezdi a beszélgetést Nagy Gergely. – Ezt követően elkerültem Miskolcra és olyan társaságba keveredtem (Gondos Péter, Pálfalvi Gábor), ahol ez már „betegség” volt. Első időkben Alsózsolcán, Edelényben versenyeztünk kisebb amatőr versenyeken. Az autót folyamatosan fejlesztettük és cseréltük, 2013-2014. környékén a Kunmadarasi Intercars Sprint kupasorozatban szerepeltünk. 2015. évben volt egy szerencsétlen verseny-balesetünk, így utána következett egy két éves pihenő, majd akkor került megvásárlásra a mostani karosszéria, amellyel a 2019. évben a Kunmadarasi Intercars Sprint kupában sikerült Lada 1,6 kategóriában az év végén a dobogóra felállni.

Első Rally3-as versenyetekre készültetek. Izgatott voltál a rajt előtt, hogy sikerült felkészülni a hat gyorsasági szakaszra?

Az autó felkészítése elég jól sikerült, szerencsére komolyabb problémánk nem volt. A pályákat sikerült felírni és végig járni, habár az időbeosztásunk nem igazán volt jó és így kicsit mindenhol rohantunk. A versenyre történő nevezés, felkészülés, navigátorcsere a COVID miatt elég kalandos volt, ezért folyamatos volt az izgalom.

Az első gyorsasági rajtjában kicsit túlizgultad a dolgokat?

Az első gyors rajtjában túl is izgultam a dolgokat és az autó sem akart versenyezni, mert egyszer csak magától leállt. Próbáltam újraindítani, de nem sikerült, így arra kényszerültünk, hogy gyorsan kitoljuk.

Mi történt veletek a verseny további részében?

Az első rajt után sikerült beindítanunk az autót, de mint utóbb kiderült, egy elektromos probléma miatt nem működött állandóan a benzinszivattyúnk. Ez az egész versenyen végigkísért bennünket, hol működött, hol nem. Volt olyan gyorsasági, amelyen a navigátor egyik kézzel navigált, a másik kézzel nyomta az AC gombját.

Milyen érzésekkel szálltatok ki a verseny végén az autóból?

A versenyautóból mosolyogva és sok-sok tapasztalattal szálltunk ki, amelyeket fel kell használnunk a további versenyeken. Sokat tanultunk és ezt próbáljuk a további versenyeken hasznosítani.

Láthatunk még benneteket az idei évben és ha igen, akkor hol szeretnétek versenyezni?

Az idei évben szeretnénk minél több Rally3-as versenyen részt venni, a következő versenyünk – ha minden jól alakul – az Eger Rally lesz.

Köszönöm a támogatást a családomnak, barátaimnak, navigátoromnak. Kiemelném Gondos Péter és Kolencsikné Gál Melinda segítségét, amit a versenyen való induláshoz nyújtottak.

Köszönöm a támogatóknak: Medlines Kft., Pély-Tiszatáj Agrár Zrt., Lubricants Hungary Kft., GULF, Borsod Race Media Kft.

Támogatói elérések: medlines.hu, alakorteszta.hu, gulf.hu

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img