spot_img

Minden adva volt a nosztalgiázáshoz

Hirdetés

Hibján Joci felajánlotta a Mikulás Ralin az autóját és navigátora, Szollár Csaba segítségét is Jánosa Ákosnak, aki élt a lehetőséggel, ha már csak nosztalgiából is, de visszaült a Peugeot-ba. 

Miért pont a Mikulás Rallye autót nem kímélő pályáira hoztad el az “oroszlánt”?

– Hibján Joci keresett meg azzal, hogy nem tud részt venni szombaton a pálya-felíráson és a vasárnapi versenyen sem, ezért lenne-e kedvem indulni az autóval – kezdi a beszélgetést Jánosa Ákos.Adja az autót, adja a navigátort, ő pedig csapatfőnök lesz a hétvégén. Igent mondtam rá, kíváncsi voltam milyen az autó, meg azért mivel ez a bajnokautóm volt, így jó volt vele menni, nosztalgiázni egy kicsit… 🙂

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Én már mentem a Forddal is idén, ezért tapasztalatból mondhatom, hogy van különbség a két márka között. Ki kell jelenteni, hogy a Ford előrébb jár a fejlesztésben. Ez a Peugeot most erre volt képes, de imádtuk minden méterét a versenynek az autóban ülve, viszont az eredmények most egy picit elmaradtak. 

A verseny alatt folyamatosan javítottatok az időiteken, de egy előkelő helyezésre így sem volt esélyetek. Elégedetten szálltatok ki a célban?

– Ahogy az előbb mondtam, ennek az autónak akkor lett volna esélye, ha nagy sár lett volna a pályákon, és nincsenek meg azok a feltételek, hogy egy turbó nyomatékos autó meg tud tapadni. Így azért előnyben voltak ezek a fajta autók. Jól éreztük magunkat, elégedettek voltunk, minden rendben volt.

Hogyan értékelnéd, foglalnád össze az idei éveteket?

– Ez egy nagyon csonka év volt, a vírus sokszor rátette a névjegyét a versenyekre. Szponzorációban is érezni, hogy jelen van. Egy gazdasági válság szerű dolgod. Sajnos mire ezt kimozogjuk valahogy, már 2022-őt fogunk írni.

Ebben a nehéz helyzetben, amit per pillanat élünk, lehet már tervezni a jövő évre a versenyzéssel kapcsolatban?

– Nem tudok még most erre mit mondani, mert nem egyszerű a helyzet. Szeretnénk menni, jó lenne, de hogy mikor, mivel, azt még nem tudom.  

Partnereink:
A-VÉD Kft.; Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Berti-Klaus
Kft. – Közúti áruszállítás; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; HSC Motor Kft. –
Mezőgazdasági Gépek; Kamiker Kft. – Nyomda; ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft,
Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit
Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Prestito Kft.;
Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img