ERC

Mikkelsen jövőre az ERC-ben és a WRC2-ben is bajnok lenne, de WRC-s álmokat is szövöget

Andreas Mikkelsen 2021-ben a WRC2-ben és az ERC-ben is egy Skoda Fabia Rally2 evo volánja mögött ül majd, de arról sem mondott le, hogy egyes versenyeken Rally1-es autóval áll rajthoz – már, ha megfelelő ajánlatot kap.

Mikkelsen jövőre a Skoda Motorsport ügyfélcsapata, a Toksport WRT színeiben indul majd és az ERC-ben és a WRC2-ben is a bajnoki címet tűzte ki maga elé célnak, hogy aztán 2022-ben – már ezzel az útlevéllel – valamelyik gyári csapat színeiben versenyezhessen.

A DirtFishnek arról is beszélt, hogy úgy érzi még több szponzorra van szüksége ahhoz, hogy a WRC-mezőnyben autót kapjon, de dolgozik rajta, hiszen tehetsége alapján úgy érzi abban a mezőnyben van a helye és ha úgy alakul, már idén megmutatná képességeit egy Rally1-es autóval is.

A WRC2-ben elég hét versenyen elindulni, így  – amennyiben nem törölnek több versenyt is a versenynaptárból – a 2020-as Rally Hungary győztesnek lenne lehetősége a WRC2-n kívül is rajthoz állni a világbajnokságon, erre pedig a sajtó szerint a legnagyobb esélye az M-Sport Ford csapatának színeiben lehet.

(Kiemelt kép: Bastien Roux / DPPI Media)

Comments are closed.