spot_img

8 évesen a volán mögött

Hirdetés

Micskó Domi a múlt hétvégén előfutóként indult Kunmadarason, egy Citroen C2-vel. Az általános iskolás Dominiktől nem áll távol az autóversenyzés, hiszen már évek óta gokartozik a Birel ART Hungary csapatánál. 

Mit kell tudniuk az autóversenyzés szerelmeseinek Micskó Dominikról?

Szolnokon születtem, az Alföld szívében – kezdi a szokásod bemutatkozást Domi. – Nyolc éves leszek májusban, az általános iskolában pillanatnyilag másodikos vagyok. Két évvel ezelőtt édesapámmal lementünk Kecskemétre a stadionba kipróbálni, hogy milyen lehet gokartozni és béreltünk egyet. Nekem nagyon megtetszett és egy véletlen folytán ott volt egy képviselő, a Birel ART Hungary Magyarországtól és sikerült összejönnünk a Willisits Vilmossal, úgyhogy azóta ennél a gokart csapatnál gokartozom. GTC, valamint országos bajnokságban indultam, elektromos és benzinmotoros gokartokkal, valamint 50 köbcentis robbanómotoros kétütemű gokartokkal. A mai napig is teljes mellszélességgel az utánpótlás nevelés a fő irány a Vilmosék csapatánál, és ezért gőzerővel keresik a fiatalokat, akik szeretnék magukat kipróbálni eben a sportágban. 

A múlt hétvégén Kunmadarason egy Citroen C2-vel előfutottál a a mezőny előtt. Vonzz a ralizás világa is?

Édesapám unszolására kipróbáltam magamat egy karosszériás autóban is, ami edzésnek teljesen megfelel, de természetesen a gokartozás marad a “főcsapásirány”, hiszen kaptunk egy nagyon jó lehetőséget a Willisits csapattól, hogy a GTC kupasorozatban versenyezhessünk. A Citroen C2-vel rali versenyeken előfutóként a Junior kategóriában és pályaversenyeken Kakucs-Ringen és az Euro-Ringen fogunk próbálkozni, tesztelgetni. Azt gondolom, hogy ebben az erős “ralis” mezőnyben nagyon jól feltudunk készülni a jövőben ránk váró feladatokra. Kellenek a versenykilométerek, annak érdekében, hogy az év végén már pályaversenyeken tudjunk indulni, Junior kategóriában. 

A család teljes mellszélességgel támogatja ezt a hobbidat?

Természetesen a család teljes mellszélességgel támogat, bár nagyon féltenek. Rettenetesen izgulnak a pálya szélén, hiszen a múltban már volt egy hatalmas esésem, ami hála Istennek személyi sérüléssel nem járt, viszont a gokart megsínylette a balesetet. Az eset után sokak segítségének köszönhetően, megjavították a gokartomat, visszaültem a rendbe hozott gokartba és versenyeztem tovább, mintha mi sem történt volna! Ebből az esésből fel tudtunk állni és tovább folytatom a versenyzést. 

Milyen célokat tűztél ki magad elé az elkövetkező években?

Azt gondolom, hogy az autósport alapja a gokartozás és most hála Istennek Magyarországon vannak olyan lehetőségek, hogy ilyen fiatal versenyzők és fiatal tehetségek, akik meg akarják mérettetni magukat, mint én is, most megmutathatják a tehetségüket. Aki kedvet érez hozzá, hogy kipróbálja magát az Willisits Vilmos gokartcsapatánál tud jelentkezni, ahol tud bérelni és vásárolni is, Vilmosék pedig a megfelelő szervizhátteret tudják biztosítani hozzá. 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img