Megkérdőjelezhetetlen bajnoki cím

Magabiztosan nyerték az I. Pálháza Ralit, így 2020-ban a Rally2 abszolút értékelésének bajnoka lett, egy versennyel a szezon vége előtt, behozhatatlan előnnyel a Foczkó Ákos – Madarász Szabolcs páros és a Lada VFTS!

Kétség nem férhet a bajnoki címetekhez! A négy versenyből hármat megnyertetek, illetve még egy harmadik helyezés csúszott be a Vértes Ralin. Gondoltad volna ezt az idei év elején?

– Nagyon szerettünk volna idén bajnokok lenni, ezek tudatában indultunk neki a szezonnak és nagyon bíztam is magamban, de azért meglepett, hogy ennyire eredményesen tudtunk idén szerepelni – kezdi boldogan a beszélgetést az idei év Rally2-es abszolút bajnoka, Foczkó Ákos.

Mi volt a terv a Pálháza Rally előtt. Biztos pontszerzés a bajnoki cím megszerzéséért, vagy megpróbálni behúzni ezt a versenyt is?

– Mivel nagyon szoros csata alakult ki köztem és Roli között, így nem volt kérdés, hogy nyernünk kellett, különben nem szerezhettük volna meg a bajnokság első helyét. Másodszor pedig, eléggé közel állnak hozzám ezek a pályák, szóval nem titok, hogy ettől függetlenül is nyerni szerettem volna.

Az első körben kettő gyorsaságit nyertetek, egyet a Janovich Roli húzott be és ezáltal igen csekély előnnyel érkeztetek a szervizparkba.

– Eddigi legszorosabb versenyem volt és bevallom, nagyon élveztük. Kevés előnnyel vártuk a második kört, bizakodásra viszont okot adtak az addig elért eredmények.

Mennyire tetszett, feküdt nektek a második kör, amit már teljes sötétben kellett abszolválnotok?

– Vártam, mert ritkán megy a Rally2 mezőnye sötétben és kijelenthetem, hogy nagyon élveztem, hiszen szeretek sötétben menni, nem okoz gondot nekem, szerintem kifejezetten hangulatos. A köd durvább volt, ettől függetlenül valahogy letaláltunk, de az tényleg nem volt egyszerű.

A csapat már várt a Telkibánya szakasz végén, vagy csak a pálházai célban fogadhattad a gratulációkat?

– Mivel a telkibányai gyors vége a sűrű erdőben van és oda nem könnyű eljutni, így nem vártak a végén, de megnéztek minket a senyői elágazásban, úgyhogy a szervizparkba érkezvén volt a gratuláció.

Mostantól Rally3-as és Rally2-es bajnoknak mondhatod magadat! Hogyan tovább?

– Elképesztő jó érzés, újra bizonyíthattam és bizonyíthattunk. Ami biztos, hogy a Lada megmarad és ha más nem, akkor megpróbáljuk megvédeni jövőre a bajnoki címünket, mert őszintén szólva nagyon örülnék még egynek. Amit pedig szintén biztosra mondhatok, Ladával nem tervezünk az első osztályba lépni, ha valaha ott fogunk versenyezni, az már más autóval fog megtörténni.

Nagyon köszönöm mindenkinek az egész éves segítségét és támogatását, hogy eljuthattunk idáig!

Comments are closed.