Még mindig a dobogó teteje a cél

Orosházi Szabolcs az idei évben nem versenyzett, viszont a Rally Hungary-ra elővette szeretett Suzukiját, felkérte navigálni Kelecsényi Csabát, és teljesítették a kicsit sem könnyű versenyt. 

Nagyon régen láthattunk versenyezni. Mi történt veled az elmúlt hónapokban?

– Nagyon jó volt, hogy újra itt lehettem a Historic mezőnyében. Sajnos a munkám miatt és az idei évben történtek miatt, nem tudtam a versenyzésre koncentrálni, de bíztam benne, hogy tudok indulni valahol az évben.

Hogyan készültetek fel a Rally Hungary igencsak nehéznek tűnő pályáira?

– Elővettem a jó kis autómat és újra próbára tettem. Úgy ültem bele, ahogy letettem, de tudtam, hogy értem kibírja. 🥰

Mennyire tetszett a RabócsiRingen rendezett első szakasz körítése, hangulata?

– Nagyon vártam a RabócsiRinget, próbáltam egy jót autózni, de nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Azért fantasztikus volt az érzés, ennyi ember előtt autózni ott, életemben először. 😊

Kérlek foglald össze nekünk pár mondatban, hogy mi történt veletek a verseny folyamán.

– Nem indult jól a verseny, de próbáltam pontosan menni. Sajnos sok kieső volt, de próbáltam mindent megtenni, hogy célba érjünk. Életem legnehezebb versenye volt. Sajnos a végére ismét elfogyott a fékünk, de az utolsó gyors végén voltunk, és mindenképpen be szerettünk volna érni a célba! Végül sikerült kézifékkel begurulni a dobogóra. A dobogón megkérdezte Oláh Gyárfás elnök úr, hogy mi van a fékünkkel… Nevettem, ezzel mindent tudott.

Sikeresen teljesítettétek ezt a nehéz versenyt és még kupákat is vihettetek haza. Elégedett voltál a Nyíregyháza belvárosában felállított céldobogón?

– Sikerült az E1-es kategória második helyet és az E korcsoport harmadik helyezést is megszereznünk. Az autó fantasztikus volt, megtette értem, de felemásak az érzések. Nagyon köszönöm Kelecsényi Csabinak a navigálást, egy élmény volt. 😊 Az idei évben még egy kis fejlesztés lesz az autón, de bátran fogunk versenyezni jövőre is és addig nem adom fel, amíg nem leszek a dobogó tetején.

Nagyon köszönöm a szurkolást a nézőknek, fantasztikus érzés volt Nyíregyházán versenyezni. Köszönöm mindenkinek, aki egy picit is szorított. 🥰 Mindenkinek csodás karácsonyt kívánok!

Comments are closed.