Még keresik a nekik tetsző versenyeket

A Gyuriczky Zsolt – Böröczi Levente páros már gőzerővel készült a 2020-as Mitropa Kupa sorozatra, amikor is az élet átírta az előzetes terveket… A kényszerű szünet után a rábaringi versenyen elővették a C2 R2 Max-ot és már alig várják az első “éles” versenyt. Leventével beszélgettünk a verseny után. 

Mielőtt rátérnénk a rábaringi verseny eseményeire, egy pár mondatban összefoglalnád nekünk, hogy mi történt veletek a tavalyi évben?

– Tavalyi évben első két versenyt bérelt autóval teljesítettük, mert a 2018-as nagy esés után nem készült el a saját autónk. Velenje Ralin egy C2-vel a kilencedik helyen zártunk, majd a Rally Casentino következett, ahol már egy Citroen C2 R2 Max-al indultunk, de a második gyorsasági nyolcadik kilométerénél belecsúsztunk egy szalagkorlátba és az autó olyan mértékben sérült, hogy fel kellett adnunk a versenyt. Szeptemberben ültünk újra versenyautóba a Rally Transilvanian futamon, immár a saját autónkkal. Kategória harmadik helyen végeztünk. Majd Németországban az 3stadte verseny következett, ahol kategória negyedik helyen végeztünk.

Mennyire írta át az idei terveket a koronavírus?

– Ez a járványos helyzet teljesen átírta, amit terveztünk az idei évre. Nagyon készültünk az első versenyekre és az egész évre. Minden verseny tervben volt a Mitropa Kupában. Most a szervezők a teljes bajnokság törlése mellet döntöttek… Szomorú számunkra, de ésszerű döntés született.

A Mitropa Kupa helyett az országos bajnokság küzdelmeire fogtok nevezni, vagy kerestek a szomszédos országokban nektek megfelelő versenyeket?

– Lehetséges, hogy hazai versenyen is indulunk idén, de folyamatosan figyeljük a környező országok kiírásait. Magát a Mitropa Kupát törölték, de a bajnokságban szereplő versenyekből pár meg lesz rendezve. Csehországban is nézelődünk, de például a Miskolc Raliban is gondolkodunk. Szóval várunk és ahol lehet ott indulunk.

 

Tesztelés céljából érkeztetek a Rábaringre?

– Rábaringre tesztelni érkeztünk. Kipróbáltunk egy új komputert és egy új üzemanyagot. A teljesítménymérő padon meggyőző eredmény született és mindenképpen ki akartuk próbálni versenykörülmények között is.

Sikerült megmozgatni magatokat és az autót?

– Sikerült. Maradt jó pár használt gumink az előző évekből, amiket már versenyre nem raktunk fel, de mivel telibe ki lettek fizetve, ezeket most el is használtuk! 😀

Ha jók az információink, akkor a tulajdonotokban lévő kettő C2 is várja, hogy bérbe vegyék a versenyekre.

– Most már mondhatom 95 %-ban mind a két autónk elkészült. Minden porcikájuk fel lett újítva, vagy újra lett cserélve. Magyar bajnokságban pár versenyre meg van ki fogja taposni, de ha még valaki indulna a másikkal is, akkor kihagyjuk a magyar futamokat és majd bepótoljuk később.
Köszönet Hepp Zsoltikának és Énekes Gabinak, hogy viszik a hátukon a szervizt és mindig tökéletes autóval indulunk. Köszönet az Octi-Cad Kft.-nek, az Oc nyílászáró technikának.

Comments are closed.