Mattias Ekström számára az Audi S1 az álomautó

Mattias Ekström két DTM bajnoki címmel a háta mögött 2016-ban a ralikrossz világbajnokságon is diadalmaskodni tudott. A svéd mindkét bajnokságban az Audi márkáját vitte sikerre, nemrég pedig arról beszélt, hogy messze a kedvenc autója az Audi S1, annak ellenére is, hogy nagyon válogatós és az S1-gyel eleinte voltak azért problémák.

Ez persze annyira nem meglepő: ez az autó, amivel 2014-ben bekerült a World RX-be, megnyerte első versenyét, majd két évvel később az eddigi egyetlen világbajnoki címét.

Ekström szerint az autó nem volt győztes autó, de hosszú évek kitartó munkájával azzá tudták tenni és erre nagyon büszke.

“A legjobb emlékem, ami a kezdetektől fogva megmaradt, nyilvánvalóan az első győzelem volt Höljesnél, nagy ügy volt, és sokat jelentett nekünk és az Audinak is. Aztán tavaly nagyon hasonló versenyt nyertünk, szintén Höljesen, szóval ez volt az a két verseny, ami igazán kiemelkedett számomra.”

“Olyan szerencsés voltam a karrierem során, hogy sokféle autót vezethettem, a WRC autóktól az R5-ösökig és a rallycross autókig. A szerencsések közé tartozom… Igazából igazságtalan lenne csak egyet megnevezni…” – mondta Ekström, aki a Skoda Fabia WRC-t és a Skoda Fabia R5-öt is kiemelte, hiszen a Skodával indulhatott el a WRC-ben.

“Mindig is nagyon válogatós voltam az autó megjelenésével és a teljesítményével kapcsolatban is” – mondta a svéd, vagyis nem volt egyszerű az ízlésének megfelelő autót találni, de azonnal beleszeretett az S1-be annak ellenére is, hogy eleinte voltak problémák:

“Azt hiszem, az elején az autó egy kicsit túl jó volt az aszfalton, és nem volt elég jó a kavicson, de végül minden a helyére került sok fejlesztési munkával.”

Comments are closed.