spot_img

Már vágja a centit

Hirdetés

Kiss Péter sikeresen fejezte be a tavalyi Rally3-as bajnokságot, hiszen kategória bajnoki címet ünnepelhetett a geresdlaki verseny után. Az “Őrült Trabantos” idén is szeretne eredményesen versenyezni, ami egy új támogatónak köszönhetően megvalósítható. Péterrel beszélgettünk a téli  felkészülésről  az orfűi verseny előtt. 

Mielőtt az idei tervekről beszélgetnénk, egy pár mondatban foglald össze az olvasóknak a tavalyi éveteket.

– A tavalyi évünk hála isten szuperül sikerült, álmomban sem gondoltam volna, hogy a 8-as kategória országos és déli régió bajnokai lehetünk. Igaz ami igaz, a mi kategóriánk nem túl népes és azt hiszem csak négy versenyen tudtunk indulni, de így is nagyon boldogok voltunk Geresdlakon, az utolsó gyors után a célban. 🤗

Mennyire nehezítette és mennyire nehezítheti meg a versenyzéseteket a koronavírus?

– A koronavírus, mint mindenkinek, nem könnyíti meg a dolgunkat, sőt, sokkal nagyobb szervezést és problémát okoz. Nekem a legnagyobb szívfájdalmam leginkább a nézők hiánya. Hisz miattuk is ülünk a kihalófélben lévő típusban. Mi soha nem megyünk észveszejtő tempót, de olyan szeretetet kapunk a nézőktől, mint egy R5-ös páros. Ez hiányzik, hiányozni fog nekem.

Már láttunk képeket az autóról és kijelenthetjük, hogy rá sem lehet majd ismerni a Trabira. Mi változik az autón és milyen ütemben halad a felkészülésetek az idei évre?

– Az autó és a csapat is új arculatot kap ebben az évben, egy olyan támogatónak köszönhetően, aki a többi már meglévővel együtt, lehetővé teszi azt, hogy egész évben rajthoz állhassunk. Az autót most csak revízióztuk egy kicsit,  a fejlesztés még várat magára.

Milyen tervekkel indultok neki az idei évnek?

– Szeretnénk az összes Rally3-as versenyen rajthoz állni és a Szilveszter Ralin zárni az évet.

Mennyire nehéz összehozni a költségvetést egy Rally3-as versenyzőnek?

– Amint már az előbb említettem, idén jött egy új támogató a csapatba és így tudunk szerepelni, ha ő nem lenne, már mi sem lennénk. 🤷‍♂️

Elvileg Orfűn kezdődik az idei bajnokság. Bizseregnek már a végtagjaid? 🙂

– Bizseregnek-e? Már szinte vágom a centit, alig várom, nagyon mennék már. 🤗

Köszönöm szépen a lehetőséget, a családom és a támogatók segítségét.

ZMH cégcsopot, Door Win ajtó-ablak, Holy shirt Kft., Fokisuli autósiskola, M-speciál csapatának.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img