Már azt hitték, hogy túl vannak a nehezén…

Órai Balázs és Vrezgó Balázs már azt hitte, hogy túl van az idei Mikulás Rallye nehezén, aztán egy ugrató után a pálya mellett landoltak és forogtak hármat. A páros az idei év elején ült be az R5-ös Skodába és kijelenthetjük, hogy nem vallottak szégyent. 

Végre egy murva verseny! Az elmúlt években nagyon szeretted ezeket a talajtípusú versenyeket. Most is közel állnak hozzád a lőtéri pályák? 

– Igen, bár már igen elszoktam attól, hogy murván menjek, talán tavaly nyáron versenyeztem utoljára ezen a talajtípuson – kezdi a beszélgetést Órai Balázs. 

Más felkészülést igényelt az R5-ös felkészítése a murvára, mint az előző években a Mitsubishié?
– Nem nagyon különbözik. Ugyanúgy levédik a Skodának is az alját, illetve murva futóművet és féket szerelnek rá.
Mi történt veletek a verseny folyamán? 
– Szokásunkhoz híven, reggel eléggé lassan kezdtünk, a második körre viszont már elég sokat gyorsultunk, de úgy gondoltam, hogy lenne még hova gyorsulni és magamban is többet éreztem.
Aztán sajnos megtörtént a baj…
– Az utolsó körre éreztem magam igazán elememben, a Nagylőtéren igen bátran kezdtem, de a “nagy” ugratót megtiszteltem, (már kétszer estem ki ott) utána azt hittem már nem történhet baj, mert túl voltunk a nehezén. Aztán az utolsó ugratón nem tartottam eléggé jobbra és a pálya mellé ugrottunk, ahol egyből bukfenceztünk is vagy hármat.
Nem sok versenyző mondhatja el magáról, hogy majd egy egész szezonon át egy R5-ös autóval versenyezhet. Milyen élményekkel gazdagodtál ebben az évben?
– Úgy érzem kezdtem megszokni a technikát. Nagyon jó egy gyárilag ralira épített versenyautóval versenyezni, ami kibírja, amit ki kell bírnia és nem kell imádkozni, hogy mikor, mi romolhat el. Nagy dolog volt az élvonalban autózni, még ha az R5-ös autók második vonalába is tartoztunk.
Lesz lehetőségetek a jövőben is folytatni ezt a projektet? 
– Idén már nem versenyzünk, a jövőről pedig nehéz beszélni a mostani helyzetben, de ha lesz alkalmunk, akkor természetesen jövőre is folytatjuk.

Comments are closed.