spot_img

Az M-Sport még nem döntötte el, hogy jövőre milyen modellel indulnak

Hirdetés

Az M-Sport még nem döntött a Rally1-es WRC autó típusáról – számol be a Motorsport.

Még mindig nem született döntés arról, hogy milyen névre kereszteljék az M-Sport 2022-től hibrid hajtással felszerelt Rally1-autóját, mivel a Forddal továbbra is folynak a tárgyalások a témában.

Kedden a brit csapat közzétett néhány képet a Rally1-es prototípusáról, amely egyértelműen egy Fiesta, de egyáltalán nem biztos, hogy a Fiesta lesz a jövő évi autó.

Ezek a felvételek az FIA újonnan tervezett biztonsági celláját is felfedték – a közelgő szabályciklus másik kulcsfontosságú elemét, amely a plug-in hibrid technológia köré épül.

Azóta videók jelentek meg a közösségi médiában, amelyeken az autó murvás teszteket végez Spanyolországban, Matthew Wilson és Adrien Fourmaux vezetésével.

Fourmaux is megjáratta a hibrid M-Sport Fordot

A Fiesta RS WRC-t 2017-ben váltotta fel a Fiesta WRC, majd rögtön kiemelkedő szezont futott. 2017-ben és 2018-ban Sebastien Ogier vezette a Fiestát győzelemre. A francia hat győzelmet és két bajnoki címet ért el az autóval.

Richard Millener csapatfőnök azonban a Motorsport.com-nak elmondta, hogy a Fiesta mellett legalább egy másik lehetőséget is fontolóra vesznek a következő szezonra.

Bár arról nem kívánt nyilatkozni, hogy melyik modell léphetne a helyébe, az európai autósok vásárlási ízlésének változása miatt állítólag a legnagyobb eséllyel a Ford Pumát fogják hadba állítani.

Még folynak a megbeszélések arról, hogy mi a legjobb” – mondta. “Ahogy az elkövetkező hónapokban elkezdünk tesztelni az Egyesült Királyságon kívül, biztos vagyok benne, hogy megjelenik majd néhány kép, úgyhogy ezt egyelőre rájuk bízom, mert ez egyszerűbb, mintha bármit mondanék, aminek a végén még bajba kerülhetek.” – mondta a lapnak Millener.

A Hyundai Motorsport a Rally1-es projektben az i20 N mellett döntött, a Toyota pedig a GR Yaris mögé állt be.

Annak ellenére, hogy mindhárom csapatot érintette a hibrid rendszereket fejlesztő Compact Dynamics közelmúltbeli alkatrész-visszahívása, az M-Sport és a Toyota folytatni tudta a munkát.

Fel kellett függeszteni a hibrid WRC-k tesztelését

A Toyota csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala a múlt heti Horvát Rally előtt azt mondta, hogy a Yaris a visszahívás ellenére is “menetrend szerint” tesztelhető lesz nyárra, míg a Hyundai főnöke, Andrea Adamo szintén bízik abban, hogy nem csúsznak meg az autó építésével.

Volt néhány fejlesztési probléma [a hibrid készletekkel], ami szerintem elég normális dolog – de nem látok túl sok problémát [a továbbiakban].” – mondta Adamo.

Ez is érdekelhet:

Probléma van a hibrid Rally1-es autókkal, de a WRC csapatai hallgatnak

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img