Lélekben sokan velük voltak

Kocsis Imre és navigátora Henszelmann Zsolt a 117-es szám bűvöletében érkezett a Mikulás Ralira. Imrével beszélgettünk a Mikulás Ralin történtekről és az idei évről.

A körülmények ellenére, egy eléggé aktív szezont teljesítettetek az idei évben. A Mikulás Ralin való indulásotok a hab volt a tortán?

– Sziasztok! Igen, szerencsére minden versenyen részt tudtunk venni, ez köszönhető szervizeseinknek, támogatóinknak és annak, hogy hibamentesen mentünk egész évben, így csak a kötelező dolgokat kellett az autón megcsinálni a versenyekre. Egész évben a Mikulás Rallye-t vártam a legjobban, mert ez az egyik kedvenc versenyem. Helyben van, így sok barátom, ismerősöm részt vehet szurkolóként, bár sajnos ez most nem valósulhatott meg a zárt pályák miatt, de lélekben sokan velünk voltak.

Aszfalton versenyeztetek a Rally3-as bajnokságban. Egy kicsit sem tartottál a murvától?

– Nem, mert a murvát és a havat szeretem a legjobba…. Ez volt a hatodik Mikulás Rallye, amin részt vettem. Tavaly sajnos technikai hiba miatt nem tudtuk befejezni a versenyt, így idén még jobban vártuk a lehetőséget, hogy bizonyítsunk a Lőtéren…

Mi történt veletek a verseny folyamán? Az autó bírta a megpróbáltatásokat?

– Már az elején megbeszéltük Hanssal, hogy beosztjuk az autót és nem megyünk bele olyan helyzetekbe, ami miatt kieshetnénk. Így is tettünk… Nagyon szuper pályákon mentünk. A Nagylőtéren és Várpalotán eléggé spóroltunk az autóval, a pálya minősége miatt és arra gondoltunk, ha hátrányunk lesz, akkor Jutaspusztán behozzuk a 18 km-es gyorson, mert az fekszik nekünk… Véleményem szerint, sikerült jól felkészíteni az autót és magunkat is a hétvégére. Szerencsére karcolás nélkül hazavittük a kocsit, ami nagy szó a lőtéren….

Kupával térhettetek haza, hiszen a kategóriátokban az első helyen végeztetek. Jó volt a hangulat a hazafelé vezető úton?

– Eszméletlen jó érzés volt átgurulni a céldobogón. Sikerült megnyerni a kategóriát és a Suzuki Kupát, abszolútban pedig bejönni a hetedik helyre. Verseny előtt egy héttel, vágyakozva megemlítettem pár barátomnak, hogy a rajtszámunkból kiindulva (117), milyen eredményt szeretnék. 1: kategória első, 1: Suzuki Kupa első, 7: abszolút hetedik hely. Hihetetlen, hogy ez így beteljesült…

Hogyan összegeznéd az idei éveteket?

– Teljes mértékben meg vagyunk elégedve az idei teljesítményünkkel, mivel az Országos Bajnokságban és a Déli Régióban is kategória második helyen sikerült zárni az évet. Nincs okunk szégyenkezni és az autót sem törtük össze.

Vannak már tervek a 2021-es évre?

– 2021-ben szeretnénk ismét minél több Rally3-as versenyen részt venni, év végén pedig Mikulás Rallye-n elindulni. Télen fejlesztjük az autót, amivel remélhetőleg tudunk gyorsulni. Egyenlőre ezek a tervek és célok, amiket bízom benne, hogy sikerül megvalósítani. Remélem, hogy jövőre nézők előtt versenyezhetünk!
 
Köszönjük mindenkinek (család, barátok, ismerősök), akik kicsit is hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen sikeres évünk legyen. Külön köszönet a szervizcsapatunknak, Karvaly Ricsinek és Kovács Alexnek, hogy mindenhova elkísértetek minket! Hálásak vagyunk támogatóinknak, akik ebben a nehéz helyzetben is segítettek az álmok megvalósításában!

Támogatóink: STOP Autósbolt Veszprém, Erdészeti Bolt Zirc, Dr. Tető Bt., Dombi Elektro, Motor Bérbe, BakonyTerv, Güde Hungary Kft., Hamburger BOX Zirc, Steve Peti Pizza Zirc, Cuha-Trans Kft,. Bakos Tető, Hans Pizza Veszprém, Navila-Net Grafika, Blaha Karosszéria, RallyShop-HU, Gyufa Team SE, Kocsis Autószervíz.

 
 
 
 

Comments are closed.