spot_img

Leállították a Horvát Rally jegyértékesítését

Hirdetés

A Horvát Rally szervezőinek minden igyekezete ellenére, tulajdonképpen mégis nagy meglepetés nélkül, és akárcsak az év eleji Monte-Carlo, majd Sarkvidék Rally esetében, a Horvát Rally is zárt kapus lesz. A Horvát Rally szervezőinek nincs más választása, mint követni a kormányzati irányelveket, azaz a nézők elől lezárni a szakaszokat. Horvátországban a jelenlegi előírások szerint egy rendezvényen egyszerre 25-en lehetnek jelen.

Korábban a verseny rendezői azt mondták, hogy több megoldás is született arra, hogy bizonyos zónákban minimális nézőszámot mindenképpen engedélyezzenek, ha a nézők tiszteletben tartják a kordonokat és a maszkviselési szabályokat (mint tavaly Észtországban), néhány órával az esemény csütörtök reggeli kezdete előtt azonban a rendezők letiltották a jegyértékesítést és az esemény szervezője minden szakaszról kizárta a nézőket.

“A jelenlegi járvány miatt és összhangban a Horvát Köztársaság Polgári Védelmi Főparancsnokságának a szükséges járványügyi intézkedésekről szóló határozatával a nem kaphatók jegyek” – olvasható a közleményben.

“Feltétlenül be kell tartani a kormány és a Közegészségügyi Intézet által kiadott COVID-19 előírásokat, többek között, de nem kizárólagosan a megfelelő, legalább 1,5 méteres társadalmi távolság betartását a szabadban, az orvosi minőségű arcvédő maszk viselését és a 25 főnél több ember egy helyen történő összegyűlésének tilalmát.”

A rali-világbajnokság harmadik fordulóján hivatalosan csak bizonyos média és WRC-tisztviselők vehetnek részt, akik megfelelnek a szigorú Covid-19 egészségügyi protokollnak (PCR-teszt…).

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img