spot_img

Kunmadarasra is megérkezett az “orosz vakcina”

Hirdetés

Az elmúlt években Kovács Norbert gokartozott, és igen szép sikereket ért el, de sajnos egészségügyi problémák miatt be kellett fejeznie. Aztán az élet az útjába ejtett egy VFTS-t, és most megpróbál vele minél több kilométert versenyezni. 

Első interjú veled az oldalunkon. Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat?

Eddig gokartoztam, számos hazai és szomszédos külföldi versenyeken indultam. Úgy gondolom voltak szép sikereim az elmúlt évek alatt, viszont a hátam és a bordám már nem bírta, így azt be kellett fejezni. Aztán az élet úgy akarta, hogy utamba ejtett egy VFTS-t és azóta azon vagyok, hogy minél jobban, minél többet menjek, ismerkedjek vele.

Legutóbb a kunmadarasi repülőtéren indultál. A foglalkozás elérte a célját?

Igen, teljes mértékében! Egy teljesen más autót kaptam, amivel nagyon jó volt menni és végig is tudtunk menni a Krisztivel, ezúton itt is szeretném megköszönni Gyöngyösi Marcinak és barátainak ezt a remek munkát!

Mit helyezel előtérbe a versenyek alatt? A nézőknek autózást, vagy a stopper elleni harcot?

A nézőknek autózást. Jó sok porral, füsttel próbálok úgy menni, hogy a kilincs mindig előre nézzen lehetőleg. Gokartban ugye ez pont fordítva volt, szóval itt nekem nem számít az idő, de próbálunk gyorsak is lenni, közben pedig teljes mértékben látványra utazunk.

A pálya melyik szakasza áll hozzád a legközelebb?

Ahol közel van a hátulja az adott szakasznak. Viccet félretéve mindegyik jó, elejétől a végéig, nincs külön kedvenc.  Viszont ha egyet ki kellene emelni, az a kézifékes kanyar, ahol 180 fokot fordulunk minél gyorsabban.

Mik a további tervek az autóversenyzéssel kapcsolatban az idei évre?

Szeretnék minél több helyen indulni. Remélhetőleg az időnk és az anyagi helyzetünk is megengedi. Tervben van egy másik (homológ) VFTS-el a Rally2, vagy a Rally3 mezőnyében való indulás, de ez nem tőlünk függ egyelőre, viszont bízom benne, hogy összejön 2021-ben.

Köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzájárul, segít minket. A családomnak, anyának, apának, hogy hagynak menni, támogatnak. Húgomnak Anitának, aki tesi tanár, fizikailag felkészít, Krisztinek köszönöm, hogy velem van és még navigál is. Ezen kívül köszönet Vasynak, Gyulának, (Gépész) Marcinak, Vass “kamikaze” Atinak , Fekete Sanyinak, illetve mindenkinek, aki eddig is a munkánkat segítette, lendületet ad.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img