Kihozták a maximumot az idei évből

Bár a világot sújtó Covid-19 járvány miatt késve és kissé átszervezve indult a szezon de kijelenthetjük a szezonzáró Mikulás Rallye után, hogy várakozáson felül sikerült lebonyolítani a futamokat a 2020-ban. Idén is hirdettek bajnokokat abszolútban, kategóriákban és kupákban. Ezúttal Foczkó Ákost a Rally2 abszolút bajnokot kérdeztük.

Hogyan álltatok neki az idei szezonnak?

Újonnan megépült Ladánkkal a maximumot szerettük volna teljesíteni, az autó remekül sikerült így a technikán nem múlhatott semmi.

Így, hogy már túl vagyunk rajta, hogy látod, mit sikerült megvalósítani belőle és mit nem?

Nagy örömömre és az egész csapat örömére sikerült majdnem a lehető legjobban teljesíteni. Abszolútban megnyertük a bajnokságot, ettől többet nem is kívánhattam volna. Egy baki miatt a Lada Kupát nem nyertük meg, no komment.

Melyik volt idén a kedvenc futamotok és miért?

Egyértelműen a Salgó Rally. Nagyszerűek a pályák és közkedvelt szállásunk is a lehető legjobb volt. Nem kezdtünk túl erősen és az első kör etapjai miatt bánkódtunk, végül mégis sikerült a dobogó legfelső fokára állni az évadnyitón.

Melyik verseny volt ami a legkomolyabb kihívást állította elétek, és mi volt az a nehézség amit meg kellett oldani?

Székesfehérváron nem tudtunk elég gyorsak lenni és az utolsó gyorsasági ami Power Stage volt, mindenképpen meg kellett nyerjük, ez nagyban hozzásegített, hogy már Pálházán megnyerhettük a bajnokságot.

Hogyan működött a technika a mögöttetek hagyott futamokon?

Teljesen problémamentes volt, büszke vagyok a csapatra és a kocsira is.

Mi volt a csúcs és a mélypontja a 2020-as szezonnak?

A csúcs egyértelműen az, hogy egy összetartó, keményen dolgozó csapatot tudhatok magam mögött, a mélypont a Mikulás Ralin való kiesésünk.

Mennyire voltatok elégedettek a saját teljesítményetekkel?

Kihoztuk a maximumot, nem tudok panaszt emelni.

Mutasd be a csapatodat és köszönd meg azoknak akik hozzátettek az idei eredményetekhez.

Köszönet az autó építéséért Kasza Zoltánnak, aki rendületlenül elkísért minden versenyre. Túróczy Richard mint szervízvezető és elég régi csapattag. Pálfi Péter és Mogyorósi Bence már két éve erősítik elengedhetetlenül a kis csapatunkat. Végül Édesapám aki támogat drága sportunk űzésében és Spitzmüller Csaba aki év eleje óta segíti az egész csapatunkat, nagy köszönet mindannyiuknak.

Mit hozhat 2021 nektek, vannak-e már tervek amik publikusak?

Publikus és talán ideje is eloszlatni azt ami nem igaz, mert hírek terjednek és mindig is fognak, aztán van ami igaz, van ami nem… Jelenleg kettő Lada áll a garázsban, és bár fájó szívvel de eladóak, jövőre pedig egy Mitsubishi Evo X-el vágunk neki az ORC bajnokságnak. Talán majd eljutunk az R5-ig is, hiszen néha magamtól is megkérdeztem a napokban, hogy mivel is megyek jövőre.

Comments are closed.