Kezdődik?! Elmarad az osztrák szezonnyitó a Rebenland Rallye

Az előző évhez hasonlóan március 19-20. között kellene megrendezni a Dél-Stájeri régióban az osztrák szezonnyitót. A még mindig fennálló koronavírus-járvány és az ehhez kapcsolódó szükséges adminisztratív feltételek miatt pótlás nélkül elmarad a Rebenland Rallye.
A Rebenland Rallye szervezője már létrehozott egy kész koncepciót, amely különböző változatokat tartalmazott a jelenlegi szabályozási követelményeknek való megfelelés érdekében, hogy meg tudják tartani a rendezvényt. De mivel az osztrák kormány harmadszor is meghosszabbította a koronavírus miatti zárlatot legalább február végéig, így a sikeres lebonyolításnak terve dugába dőlt.
Erről Leutschach polgármestere és egyben a rally rendezője, Erich Plasch a nyilatkozott:

′′ Sajnos a helyzet az előző évhez képest nem javult, amikor szintén le kellett mondanunk az eseményt. Csapatunkkal a háttérben dolgoztunk, és néhány nappal ezelőttig még nagyon optimisták voltunk, hogy megfelelően teljesíthessük a szezonkezdést az osztrák bajnokságban, minden hivatalos biztonsági előírásnak megfelelve. Sajnos a dolgok most másképp alakultak. Mivel egy rallyhoz legalább másfél hónapos előkészület szükséges, ezért nehéz szívvel de le kell mondanunk a versenyt és nem tudjuk megrendezni a szőlőültetvényeken. Most csak remélni tudjuk, hogy idén még tovább javul a helyzet, és a többi szervező a bajnokságban le tudja bonyolítani a futamokat.”

A versenynaptár szerint április 9-10. között folytatódna a bajnokság a Lavanttal Ralival Wolfsberg központtal, de innen is napvilágot látott nem túl biztató információk.
Update:
Pár órával a bejelentés után a Lavanttal Rallye szervezői is közleményt adta ki és a rendezvény elhalasztását jelentették be. 
Úgy tűnik hiú abrand volt csak, hogy zökkenőmentesen elindulnak tavasszal a bajnokságok… 
Vajon nálunk Orfűvel kezdetét tudja venni a benzingőzös szezon? 
Fotók: Harald Ilmer

Comments are closed.