Két balszerencsés gyors után kezdődött az igazi verseny

A Bózsva és Telkibánya között rendezett 2. CERTA MARB futam a MIKA kupáért versenyt Kuttor Norbiék sajnos egy műszaki hiba miatt a harmadik gyorsaságitól kezdhették el számottevően. Norbival beszélgettünk a verseny utáni napokban.

ENC2128Mielőtt rátérnénk a bózsvai verseny történéseire, egy pár mondatban halljuk, mi történt veletek az előző ceredi versenyen.

– Sziasztok! A ceredi verseny nagyon tetszett nekünk, a salakon a közönséget céloztuk meg kocsikázás terén, igazi rally pálya és még ráadásul hosszú is volt, ami felettébb jó egy versenyzőnek. Örülnénk neki, ha több ilyen távú pályán lehetne versenyezni a közeljövőben. Most mentünk rajta először, ezért kicsit óvatosabbak voltunk. A kocsi hibátlanul működött, sikeresen abszolváltuk a versenyt.

49

Ózdi salakszórás a ceredi versenyen

Mennyire kedveled a Bózsva és Telkibánya közötti szakaszt?

– A bózsvai pálya is új volt nekünk, elég tempós, lobogós pálya, oda kellet figyelni, mert sok részén a pályának ötödik telin kocsikáztunk, izgalmas volt tempósan menni.

Az első körben nagyon sokat hagytatok bent… Mi történt?

– Sajnos az  első gyorson a pálya felétől beesett a gázpedál és pörgött a motor, magas tartományban… Nehéz  feladat elé állított minket, hogy ne forogjon szét a motor, és jött az utolsó lassító, ahol a féltengelyünk eltört, féktávon gurultunk a célba. A második gyorsaságit így teljesítettük törött féltengellyel, bíztunk benne, hogy átérünk és a gyorson nem kell megállni, mert az sajnos a versenyünk végét jelentette volna… Sikerült! A fiúk a szervízben megcsináltak mindent, köszönöm nekik! (Kovica Robi, Garami Peti, Szaki Peti, Kisuborka Alex, Orbán Norbi, Kántor Lacika.)

És kezdődhetett a versenyzés számunkra, mert ezzel a malőrrel elég sok időhátrányt szedtünk össze, amit dolgozhatunk lefelé Havasi Gabi barátommal, aki rendesen hajtott a jobb 1-ből.

ENC2378A további öt gyorson fokozatosan dolgoztátok le a hátrányotokat és egyre feljebb lépegettetek az abszolútban.

– Hát próbáltunk sietni a maradék öt gyorson, de elég sok volt a pluszos idő a nap végére, de azért javítottunk a hátrányunkon.

Mennyivel volt több számotokra ebben a versenyben?

– Sikerült az abszolút 18., a kategória 12, és a Lada kupa 5. helyén célba érni. Nem tudjuk milyen lett volna az eredményünk, ha nincs a első és második gyors, amit nem tudtunk rendesen abszolválni. Boldogok vagyunk az egész éves eredményünkkel, jövőre próbálunk gyorsulni.

ENC2380Mik a tervek még az idei évre?

– Nem tudom mit hoz még az idei év a számunkra, de ha lehetőségünk lesz, a kocsit elővesszük, megszellőztetjük, nehogy télen ledermedjen. 🙂

Köszönjük az egész éves segítséget barátainknak Kovica Robi, Garami Peti, Szaki Peti, Kántor Lacika, Orbán Norbinak a tökéletes motort, feleségemnek, aki mindenben támogat.

ENC1529Partnereink: www.parkettattechnika.hu., P.P Security., Deval Bt., Flamesco Bau Kft., www.trendparkett.hu., Orbán Motor., Fix 2000 Kft Szerencs., Bionly Kft., S&BB Dekor Kft. műanyag nyílászárók., www.kantorband.hu.

 

Comments are closed.