spot_img

Keserűség és csalódottság az év utolsó Rally3-as versenyén

Hirdetés

Az idei év utolsó Rally3-as versenye, a Geresdlak Rally, nem úgy sikerült Szendreiéknek, ahogyan azt előzetesen várták, tervezték… A harmadik gyorsasági után azt a döntést hozták, hogy a kategória második, illetve a Rally3-as bajnokság harmadik helyéről befejezik a versenyt, hiszen a kettő perces időbüntetéssel értelmetlennek látták a folytatást! Péterrel beszélgettünk a verseny után. 

Milyen tervekkel, célokkal kezdtétek a Geresdlak Ralit?

– Izgatottan érkeztünk Geresdlakra, mivel hárman voltunk versenyben, az országos P12 kategória második helyéért. Északon megnyertük a kategóriánkat, de idő közben kiderült, hogy nem lesz külön értékelve, így egyrészről nagyon csalódottak voltunk, másrészről viszont nagyon szerettünk volna délen bizonyítani.

Nagyon jól kezdtétek a versenyt, hiszen a Rally3 abszolút harmadik helyén állhattatok volna…

– Szerettünk volna bevállalósan kezdeni, egy új fajta gumit próbáltunk ki, ami nagyon jónak bizonyult! A fő riválisaink már egész évben ezt a márkát használták, mi most váltottunk. Az első és második gyors is nagyon jól sikerült, sikerült magunk mögött tartani Paczur Dominikot, teljesen jól alakultak azok a dolgok, amiket korábban elterveztünk. Az abszolút harmadik hely csak hab volt a tortán. Éreztük, hogy van még sok bennünk, nagyon bizakodva indultunk a harmadik gyors előtti etapra.

A pálya elkezdett száradni, továbbra is jó tempót autóztatok, viszont nem tudtátok befejezni a versenyt.

– A pálya a harmadik körre szinte teljesen száraz volt, a gumik egyre jobban működtek, siettünk, bár már főként csak idegből és csalódottságból… A rajt előtt tudtuk meg, hogy a második gyors előtti etap végén az időellenőrzőbe elvileg tizenöt centit belógott az autó eleje idő előtt, így kaptunk kettő perc büntetést, korai érkezés miatt! Teszem itt hozzá, hogy a menetlevelünkön minden idő rendben volt és oda sem tüntették fel, hogy büntetést kaptunk! Nem éreztem a dolgot korrektnek, honnan tudja egy veled szemben álló sportbíró körülbelül húsz méterről megmondani, hogy belógsz tizenöt centit… Nagyon feldúlt állapotban bementünk a versenyirodába, próbáltuk az igazunkat érvényesíteni, kértük, hogy mutassanak róla valami fényképes bizonyítékot, de persze csak azt tudták erre mondani, hogy a pályabíró ezt jegyzőkönyvezte és kész… Így véleményünk szerint nem lehet eldönteni egy bajnokság végeredményét, teljesen sportszerűtlen az egész eljárás, két perc büntetést kapsz egy olyan versenyen, ahol az össz versenyidőd körülbelül húsz perc… Mivel ledolgozhatatlan volt a hátrányunk, így leadtuk a menetlevelünket és elindultunk haza…

A rendszámotok meglett a verseny végén?

– Az első gyorson elhagytuk a hátsó rendszámunkat, amit a visszajuttattak nekünk a szervizbe, ezt szeretnénk mindenkinek nagyon megköszönni!

Ezzel a versennyel befejeződött az idei Rally3-as bajnokság. Hogyan foglalnád össze az idei éveteket?

– Álltunk dobogón és jó volt a tempónk. Nevetségesnek tartom, hogy nem értékelik külön az északi régiót, arra hivatkozva, hogy nem volt meg a kellő versenyszám hozzá! Könyörgöm, három versenyünket törölte a szövetség, (csupa kisbetűvel!!!) nem mi tehetünk róla, hogy ez az év így alakult! Mindenki a covidra hivatkozva felrúg mindenfajta szabályt és ígéretet, de ezt persze be kell tartani… Sajnos azt érzem és tudnám összefoglalni az évvel kapcsolatban, hogy mi Rally3-as versenyzők nem számítunk senkinek!

Láthatunk még az idei évben versenyezni benneteket?

– Egyik nap úgy érzem, hogy be kellene ezt az egészet fejezni, elment a kedvem az egésztől. Másik nap azt érzem, hogy menni kellene, nem lehet ezt így abbahagyni! Nemsokára Szilveszter Rally, de nem tudom azt mondani biztosan, hogy ott leszünk!

Köszönöm az egész éves munkát a csapatomnak, a Nepharius Racingnek: Köszi Mihók, Sanyi, Csabi, Atti, Ricsi!!! Köszönöm a szuper erőforrást és a sok segítséget Frenkynek!!! Köszönöm a sok-sok támogatást édesapámnak, édesanyámnak, feleségemnek és a kislányomnak!


Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img