spot_img

Karner Zoliék már tervezik a visszatérést

Hirdetés

Karner Zoli és párja Faludi Gabriella már hosszú hónapok óta nem indult rali-versenyen, ami egy a Zolit ért balesetnek tudható be. De már úgy tűnik túl vannak a nehezén és jutott idő, energia az autó felkészítésére is.

Szia Zoli! Jó ideje nem láttunk már a versenypályákon. Mikor autóztatok utoljára éles versenykörülmények között?

Ha jól emlékszem 2019-ben mentünk a Baranya kupán utoljára, de ott sajnos szétment a motorunk és nem sikerült túl sokat versenyezni. Ha visszagondolunk ez elég rég volt már… 

Mi a kényszerű távollétnek az oka?

Történt egy “aprócska malőr”, ugyanis 2020. február 20-án a vadonatúj műhelyünkben leestem a galériáról kb. 3 méter magasról. Szilánkosra tört a jobb combnyakcsontom, illetve a medence és szeméremcsontom is eltört, de ami a legrosszabb az, hogy 4-es gerinccsigolyám hosszában eltört.

Hogy vagy most és hogyan halad a felépülés?

A jobb csípőmben azóta csípőprotézis van. Sokáig tart a felépülés, jelenleg jól vagyok, de ez még nem a vége.

Az autótok felkészítve áll a műhelyben és a szerelvény is ugrásra kész, egyen dekort húztak az autóitokra. Volt energia a lábadozás mellett erre is?

2020. júliusában már tudtam újra járni és vezetni. Akkor jött az ötlet a C2-es fejújításáról, amiben rendkívül sokat segítettek a szervizeseim Bokor Laci, Demjén Peti, Patkós Zoli illetve nem utolsó sorban a feleségem. Nagyon nagy köszönettel tartozom nekik!

Mikor láthatunk benneteket újra versenyautóban? Bizsereg már a kezed lábad egy jó autózásra? Mi lehet a terv 2021-re?

2021 év a tesztekről szól majd. Az orvosok engedélyezték az autóversenyzést, de csak fokozatosan lehet a gerincemet terhelni. Remélem, hogy idén eljutunk egy versenyre előfutóként és ott megtudjuk, hogy bírom és hol tart a felépülésem.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img