spot_img

Jan Kopecky is harcba száll a magyar bajnoki címért

Hirdetés

Mads Östberget követően a Világ és Európa-bajnok Jan Kopecky és navigátora, Jan Hlousek is rajthoz áll a magyar bajnokságban, sőt a norvéghoz hasonlóan teljes évadot fut, hogy megszerezze a magyar bajnoki címet. A pletykák szerint ezzel még koránt sincs vége, a Boldogkő Ralin további meglepetésnevek várhatók!

A hírt a Topp-Cars Rally Team erősítette meg, akik azt is bejelentették, hogy a cseh bajnok egy Skoda Fabia Rally2 Evo-val vitézkedik majd a magyar versenypályákon. Ráadásul az egyik magyar üzemanyaggyártó is elég nagyban szerepel a csehek Skodáján az ottani bajnokság futamain is…

 

Kopecky 2013-ban nyerte meg az ERC-t, majd 2018-ban a WRC2-ben is bajnok tudott lenni. Első cseh bajnoki címét még a Skoda Matador színeiben szerezte 2004-ben, majd 2012-ben a Skoda Motorsport színeiben begyűjtötte második bajnoki címét is. Ezt követően 2015 és 2019 között sorozatban öt alkalommal lett bajnok hazája bajnokságában.

Kopecky a cseh ralibajnokság idénynyitó futamán is rajthoz állt, itt a második helyet szerezte meg Gryazin mögött. Alább meg is nézhettek erről egy összefoglalót:

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img