spot_img

Embert próbáló versenyen, eredményes párosok

Hirdetés

Az I. Boldogkő Ralival kezdetét vette az ide Rally1-es bajnokság. Az Inter Europe Team hat párossal képviseltette magát, akik közül öt duó a mezőnyben, egy pedig előfutóként próbált meg helytállni. 

László István: Nagyon örültünk, hogy végre elkezdődött a szezon. Igaz mi már részt vettünk Kunmadarason egy futamon, de az nem pótolja a szűk erdei gyorsasági szakaszok feeling-jét. Igazi klasszikus miskolci pályák voltak a programban, nagyon vártuk a versenyt, bár a szakaszok minősége hagyott némi kívánnivalót maga után. Tartottunk az esőtől és bármennyire is szerettük volna, nem úsztuk meg szárazon. Vizes útfelületen nagyon kevés tapasztalatom van az autóval és most sem volt komfortos az “utazásunk”… A versenyünknek sajnos idő előtt vetett véget a váltóhibánk.

Barna Bence: Nagyon vártuk már a szezonkezdetet. Sikerült a pályákat is jól feldolgozni. Jól éreztük magunkat az autóban, úgy gondolom ez az időeredményünkön is meglátszott. Sajnos a hatodik gyors rajtjában a technika ördöge közbeszólt, így fel kellett adnunk a versenyt elektromos probléma miatt. Kicsit csalódottak vagyunk emiatt, de az Ózd – Eger Ralin folytatjuk!

Szöllősi Roland: Nagyon vártuk már a Boldogkő Ralit, hisz majd fél év telt el a Nyíregyháza Rally óta, ahol sajnos hamar kiestünk. A gyorsasági szakaszok nagyon tetszettek, felidézték a múltat, még a 2010-es év környékén versenyeztünk itt sprintben. Úgy gondolom, az autó végre összeállt és tudunk menni mind az öt aszfaltos versenyen, természetesen, ha a járvánnyal való intézkedések közbe nem szólnak. Nagyon nagy élménnyel, tapasztalattal gazdagodtunk, úgy gondolom mindketten Ricsivel, hiszen végre sikerült befejeznünk egy ORC versenyt, technikai probléma nélkül, nem is olyan rossz eredménnyel. ORC abszolút ötödik és a kategória 2WD+ harmadik helyét sikerült megszerezni, óriási örömünkre. Következik az Eger-Ózd Rally, amit természetesen nagyon várunk. Szilágyi Patrikot úgy gondolom nem lehet megfogni jelenleg, főleg hazai területeken, de szeretnénk gyorsulni, közelebb kerülni hozzá. Nagy köszönet a csapatnak, a családnak, a támogatóknak, kiemelve az Inter Europe Teamnek és az Adriatehnek! 

Bartha Aurél: Az első Boldogkő Rally nagyon-nagyon embert próbáló lett, mind az időjárási körülmények miatt, mind az útviszonyok miatt, de egy nagyon jó gumiválasztási stratégia miatt és egy kis szerencsével, sikerült megszereznünk a ORC P12 első helyezését, a ORC 2WD második, illetve a YoungTimer kategória első helyezését!

Hevesi Norbert: Olyan céllal érkeztünk a versenyre, hogy tapasztalatot gyűjtsünk és folyamatosan zárkózzunk a kategória legjobbjaihoz. Az első körben egy biztonságos gumiválasztás mellett döntöttünk, sajnos az első gyorsasági végétől a váltóból szivárgott az olaj a kuplungra, ezért óvatosan kellett kigyorsítanom, mert csúszott a kuplung. Az időeredmények ennek ellenére elég jók voltak. A második kör is jól sikerült, Szilágyi Patrikék hibáztak, így átvettük tőlük a vezetést. Majd jött a harmadik kör, sajnos nem tudtuk megtartani az előnyünket, a második hellyel kellett beérnünk. A következő versenyen tovább próbálkozunk.

A Debreceni Péter – Szikszai János páros előfutóként teljesítette a Boldogkő Ralit.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img