spot_img

Imádják a mecseki pályákat, de hiányoztak a nézők

Hirdetés

Rácz Tibornak már nagyon hiányzott a versenyzés és elmondása szerint az elmúlt öt hónapban, többször is megsimogatta az autót. Az idei Historic bajnokság a Mecsekben, az Orfű Ralival vette kezdetét, melynek pályáit nagyon szereti a pilóta.

Mivel telt a holtszezon, hiányzott már a versenyzés?

Persze hogy hiányzott – jelenti ki határozottan Rácz Tibor. – Simogattuk a kocsit, hogy minden jól működjön, de nem mentünk vele sehol. Kicseréltük a karcos elemeket, ezúton is köszönöm Futi, Zsolti és JRCC munkáját! Most megint fényes! Olyan régen ültem a kocsiban, már izgultam, hogy fogok menni vele. Éreztem is magamon az öt hónap kihagyást.

A Historic mezőnyének az Orfű Ralival kezdődött az idei bajnoki pontvadászat. Melyik pályát vártad és melyik az, amelyik még nem lett a szíved csücske?

A Mecsekben bármerre indulunk, mindenhol jó szakaszok vannak! Mindhárom szakaszt szeretem, viszont Árpádtető a kedvencem, főleg ahol még régi az aszfalt! A dobálós, sodrós szakaszok nekünk jobban kedveznek, jobban is szeretjük.

Az első kör után jól álltatok a kategóriában, az abszolútban viszont nagy csata folyt köztetek.

Nagyon jó mezőny jött össze, tényleg sietni kellett. Nyolcan voltunk Zsigulisok! Az abszolút elejébe nem tudtunk beleszólni, de magunkhoz képest, utcai gumival, jó helyen autóztunk. Csuki bácsinak és Karinak ezúton is gratulálok, szép csomagot kaptunk tőlük! A többiekkel jókat csatáztunk végig!

A második körben pedig már jöttek a “kalandok” is. Mi történt?

Csak a szokásos kis árokjárás, de megúsztuk karcolás nélkül! A fékünk vacakolt, bekapott a hátulja néha. Ezért hosszabb féktávokat is kellett vennünk.

Az autót karcmentesen hoztátok be a célba és még kupát is kaptatok. Elégedetten indultatok hazafelé?

Persze, elégedettek vagyunk! Nagyon jól éreztük magunkat, csak a nézők hiányoztak a pályák széléről!

A következő bevetésig kell változtatni, valamit az autón?

A féken és a szokásos dolgokon kívül váltót kell cserélnünk. A mezőnyben már csak mi megyünk gyári váltóval. Szoktam vigyázni rá, de pár versenyt bír csak ki. Most a harmadikat nem akarja visszakapcsoláskor.

Etoablakpecs.hu, Gealan, Vattenteknik.hu, FiaSko Tse, Otisz Paintball Team, Pannoniaradio.hu, Brill Car Wash, Starguard.hu, Szedibau, Zsófi, Kinga, barátok… aszallito.hu.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img