spot_img

Így módosult a Boldogkő Rally végeredménye

Hirdetés

Az orosz Nikolay Gryazin, Konsztantin Alekszandrov kettős nyerte a Mercarius rali országos bajnokság idei szezonjának első futamát, a vasárnapi Boldogkő-ralit.

A Boldogkőváralján és környékén rendezett versenyen az utolsó szakasz előtt még a világbajnokság WRC2-es kategóriájában címvédő Mads Östberg, Torstein Eriksen norvég duó állt az élen a Citroënnel, azonban a kilencedik gyorsaságin ők defektet kaptak, így csak ötödikként zártak.

A győzelem így a Volkswagen Polo GTI R5-tel versenyző, a versenyt sokáig vezető oroszoké lett, akiknek a zárószakasz előtt egy defekt miatt kicsivel több mint 15 másodperc volt a lemaradásuk Östbergékkel szemben.

A majdnem 125 kilométeres versenytáv végén az abszolútban címvédő Hadik András, Kertész Krisztián páros végzett a második helyen a Ford Fiestával, az ő hátrányuk 40.5 másodperc volt Gryazinékhoz képest.

Az idénynyitón Turán Frigyes és Bagaméri László kettőse lett a harmadik, és végül 3.5 másodperc különbséggel Östbergék előtt zárt negyedikként a Csomós Miklós, Nagy Attila duó is.

Az ideiglenes végeredmény kihirdetését követően több módosítás is történt. Gryazinék az utolsó szakaszon egy 30 másodperces időbüntetést kaptak egy kihagyott lassító miatt, ráadásul az oroszt és Turán Frigyest is vizsgálat alá vonták nem megfelelő gumiabroncs használata miatt.

Ezen felül arról is döntöttek, hogy a Power Stage étékelésnél az SS9 gyorsasági helyett az SS8 gyorsaságit veszik figyelembe, vagyis ez alapján osztják le a pontokat.

Az SS8 gyorsasági sorrendje Östberg (5 pont), Velenczei (4 pont), Hadik (3 pont), Turán (2 pont) és Klausz (1 pont) lett, a bajnokságban ez alapján a sorrend alapján fogják jóváírni a pontokat.

Gryazin 30 másodperces büntetésével az abszolút végeredmény sorrendje nem változott, csupán annyi, hogy 40,5 mp helyett 10,5 mp-cel nyerte meg a versenyt Hadik Andrásék előtt.

Az I. Therwoolin Boldogkő Rally végeredménye továbbra sem hivatalos, a Turán Motorsport ugyanis fellebbezést nyújtott be.

A rali ob idei második futamát, az Eger-ralit május 14-16-án rendezik.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt is olvasd el!

spot_img