Hosszú böjtnek vetettek véget

Szőke Andrásék az Eger Ralin a kategóriájuk második helyéről adták fel a versenyt, pedig nagyon szerettek volna célba érni. A Vértes Ralin is a második helyen álltak, aztán egy kategóriatársuk hibája után az első helyen találták magukat, amit sikeresen megőriztek a verseny végéig. 

Sajnos az Eger Ralin a kategória második helyéről kellett feladnotok a versenyt. Sikerült megemészteni a történteket?

– Persze, sikerült megemészteni azt a kiesést is, de nagyon vártuk az egri versenyt, nagyon szerettünk volna célba érni, főleg úgy, hogy a második helyen álltunk a kiesés pillanatában – kezdi a beszélgetést Szőke András. 

Aztán következett a Vértes Rallye. Bár a verseny neve új volt, a pályákat mindenki ismerhette. Ti hogyan készültetek erre a versenyre? Van kedvenc pályád ezek közül?

– Igen, csak a verseny neve volt új, de a pályák maradtak. Rengeteg videót megnéztem a pályákról, illetve nem is voltak teljesen ismeretlenek, mert tavaly már indultunk ezen a futamon. Mindegyik pályát szeretem, de a kedvencem a csákberényi gyorsasági volt.

Az első három gyorsasági szakaszon folyamatosan a második helyen álltatok a kategóriában, aztán egyszer csak Pál Péter beesett és az első helyen találtátok magatokat!

– A Vértes Ralin is sikerült a második helyen kezdenünk, viszont a harmadik nagyvelegi gyorsaságin Pál Péter barátomék hibáztak és így mi kerültünk az első helyre. De sajnos mi is hibáztunk ezen a gyorson, tíz másodperc büntetést kaptunk egy lassító rombolásért.

A második körben minden szakaszon tudtatok javítani és magabiztosan nyertétek a kategóriát!

– Célunk a második körben a gyorsulás volt, hogy tudjunk javítani az időkön, ami sikerült is és így sikerült megnyernünk a kategóriánkat.

Mit jelent ennyi sikertelenség után számodra ez a győzelem?

– Ez a győzelem nagyon jól esett egy ilyen sikertelen széria után, három évig még dobogóra állni sem tudtunk, mert minden versenyen a technika hátráltatott minket.

A Nyíregyháza Ralin tervezitek az indulást, vonz az, hogy az ERC mezőnyével együtt versenyezzél?

– Igen, szeretnénk a Nyíregyháza Ralin is részt venni, de jelenleg még képlékeny a dolog, a napokban fog kiderülni, hogy lesz-e lehetőségünk nevezni. 
Reklámpartnereink: RallyShop-HU, Pet Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Lajosházi Méréstechnika Kft., Golf Kft., WG Plan Mode Kft., Getz András E.V., SBS Kft., Varrivál Kft., Qualitekt Kft., Király-Szerszám Kft., Fodor & Fodor Bau Kft.

Comments are closed.