WRC

Horvát Rally: A szervezők azt ígérik ezek a szakaszok rendesen megizzasztják majd a versenyzőket (útvonal-térképpel)

2021. április 22. és 25. között rendezik meg a Horvát Rallyt, amely a szervezői ígérete szerint alapos kihívást jelent majd a WRC top pilótáinak is.

A horvátok nagy sebességű pályákat ígérnek, amelyek Zágráb, Károlyvár és Krapina-Zagorje megye útjain vezetnek majd.

A sofőrök és a járművek rajtceremóniáját a zágrábi Nemzeti és Egyetemi Könyvtárnál tartják, az útvonalbejárások pedig április 20-án, kedden kezdődnek.

Az ünnepélyes megnyitó után a zágrábi vásár területén kerül sor a szuperspeciálra, ami azt is jelenti, hogy a WRC történetében először a pálya egy része bent, a pavilon belsejében található.

A versenyzők április 23-án kezdik meg a versenyt a Samobori hegység és Károlyvár térségében majd, míg április 25-én a Horvát-Zagorje (Zagorska sela és Kumrovec) területén, valamint a Medvednica hegyláncon található ösvényeken hajtanak majd át.

“A pályákat nagy gondossággal jelöltük ki, hogy elkerüljük a tömeget, de azért is, hogy a közönség eljöhessen és élvezhesse a vonzó túrákat. Reméljük, hogy a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi. Ezenkívül a WRC kiváló alkalom arra, hogy az egész világnak megmutassa hazánk legszebb részeit, és nincs kétségünk afelől, hogy a verseny izgalmas lesz – mind élőben, mind pedig a képernyők előtt ” – mondta Daniel Šaškin, a Horvátország 2021-es Rally szervezőbizottságának elnöke.

Április 23. Április 24. április 25.
Rude – Plešivica 1, 2 Mali Lipovec – Grdanjci 1, 2 Bliznec – Pila 1, 2
Kostanjevac – Petruš Vrh 1, 2 Stojdraga – Gornja Vas 1, 2 Zagorska Sela – Kumrovec 1, 2
Jaškovo – Mali Modruš Potok 1, 2 Krašić – Vrškovac 1, 2  
Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki 1, 2 Vinski Vrh – Duga Resa 1, 2

 

Térképek a Horvát Rallyhoz:

Croatia-Rally-2021 Croatia-Rally-2021-2

Comments are closed.